AYDIN ZEKİ YILMAZ GÜLYİYENLERİZ - Türk Mutfağı Hareketi

AYDIN ZEKİ YILMAZ GÜLYİYENLERİZ

Liderimiz Tolgahan Gülyiyen,” 15.Ocak.2004 yılında vefat etmiş olan efsane şefimiz Aydın Yılmaz'ı rahmet ve minnet ile anıyoruz. Onun ve Zeki Gülyiyen'in gösterdikleri vizyonu daha da ileriye taşımış olmanın onurunu ve gururunu aşçılık ve mutfak sanatları ile ilgilenen herkesle paylaşıyorum” dedi.

Ancak bu tarz bir temsil ile konumlandırabilirdik, düşüncesindeyim.

Bizler bu gün ortaya koyduğumuz bu vizyonu ve düşüncelerimizi tüm aşçılarımız adına koyduk ve koymaktayız. Mesleğimizi Doktorlarla bir tutan, Doktorlardan sonra biz geliriz diyen Zeki Gülyiyen gibi, bizlerde o vizyonu daha da ileri götürdük. Bizleri doktorlar ile bir tutan yüksek şekilde konumlandırmış olan vizyonu ancak bu gün ortaya koyduğumuz bu tarz bir temsil ile konumlandırabilirdik, düşüncesindeyim.  O yüzden bunun gelecekte de bizlere ve gençlerimize çok daha büyük hedefler koymalarına yardımcı olacağı kanısındayım. Gelecek nesillerin kendilerine hak ettikleri değeri vererek yüksek özgüven ile kendi benliklerine ve mutfaklarına önem vererek hareket edeceklerini düşlüyorum. Ben uzun yıllar önce bu vizyonu hayal ettim ve çok şükür başardım. Her şey tüm engellere ve zorluklara rağmen önce hayal etmekle başlıyor. Allah’a şükürler olsun ki bu hayalimi düşündüğüm gibi hayata geçirmeyi rabbim bana nasip etti.

Liderimiz Tolgahan Gülyiyen birkaç gün önce “alt tarafı çorba, pilav ve salata yapıyorlar” diyenlerle ilgili sosyal medya da aşağıdaki açıklamayı yapmıştır. Açıklamaları şu şekilde;

Aşçılık ve mutfak sanatları mesleğini doktorlarla bir tutan tayfanın soyundan geliyorum.

Biz bu günde üniformayı terlettik. Üniformamızı terimizle, kanımızla ve hatta dahi canımız pahasına üstümüzde taşıyoruz. Biz mesleğin şerefini ayaklar altına alanlara, almış olup buna göz yumanlara inat! Ayırıp, bölenlere ve dışlayanlara inat! Aşçılık ve mutfak sanatları mesleğini doktorlarla bir tutan tayfanın soyundan geliyoruz. BİZ hep “BEN” diyenlere inat ne pahasına olursa olsun “BİZ” diyenleriz. Savunduğumuz değerlerden ne pahasına olursa olsun asla ödün vermemiş olan ve hiç bir zamanda vermeyecek olanlarız. Aşçılığa ve Türk mutfağına değer vermeyenlere inat, Biz, bize en alttan en tepeye kadar yüksek değer ve vizyon kattık.

AYDIN ZEKİ YILMAZ GÜLYİYENLERİZ !

ALLAH mühlet verdikçe bundan gayrı her 7-OCAK VE 15-OCAK HAFTASI Türkiye’de ve Dünya üzerinde ne kadar kendisini öven ve büyük şef sanan “HEP BEN” diyenler var ise bu düşüncelerimizi her yıl iyi hatırlamalarını isterim. Bilhassa geçmişte insanların haklarına girmiş olanlar çok iyi hatırlamalıdırlar.

 TV’lerde ahkâm kesen, güya gazetede, internette makale yazdığını ve Türk mutfağına katkı sağladığını sanan, oturdukları yerlerde sadece oturan ama hiçbir proje üretmeyen, Türk mutfağına elle tutulur hiç bir katkı sağlamamış olan, aksine Türk mutfağına en büyük ihaneti yaparak piyasadan ve tarihten adam silmede mahir olduklarını sananların iyi bilmelerini istiyorum. Tek dertleri kendi cepleri olan, ne kadar kendisini büyük gören şefcikler var ise; hepsi gökyüzüne baktıklarında bir şeyi hatırlasınlar isterim. Hepsinden BÜYÜK OLAN RIZKIN VE MUTLAK GÜCÜN TEK SAHİBİ ALLAH’ı.

Ondan sonra da ne yaparlarsa yapsınlar asla tırnakları dahi olamayacakları bu gerçek EFSANELER ZİHİNLERİNDE CANLANARAK DİRİLSİN isterim. Onlar AYDIN ZEKİ YILMAZ GÜLYİYENLER... BİZ HEP GÖKYÜZÜNE BAKTIĞINIZDA ORDA OLACAĞIZ...BİRDE TÜM SEVENLERİN KALBİNDE... İŞTE ALLAH’IN İZNİ İLE BENİM KENDİLERİNİ ÇOK BEĞENEN “BEN” DİYENLERE VE MESLEKTEN ADAM SİLENLERE, HAK YİYENLERE LAYIK GÖRDÜĞÜM BUDUR

GEÇMİŞTE BU TEHDİTLERİ YAPANLARI AÇIKLAMA KONUSU

Biz gerekli çağrımızı bu gün bir kez daha doğrudan gazeteci Sayın Özkan Altıntaş’a yaptık. Tabi ki bu konuda tek bilgili o değildir. Bu konuda bilgi sahibi olanların kim oldukları bellidir. Biz şimdilik bu konuda açıklama yapıp onlara malzeme vermeyeceğiz. Onlara asla bizler için “kendi reklamları ve sükseleri için bu şekilde hakkımızda konuşuyorlar” dedirttirmeyeceğiz. O yüzden umulur ki kendileri geçmişleri ile yüzleşip açıklama yaparlar. Sanmıyorum ancak büyük bir olgunlukla geçmişte bu şekilde haklarına girdikleri kişiler için pişmanlık duyguları varsa bunu ifade ederler. Her halükarda tarih, onları ve bizi yazmıştır. Elbette ki hiç bir haksızlık gizli kalmaz. Ancak yukarıda ifade ettiğim gibi bizim açıklama vaktimiz bu gün değildir. Aksine bu gün ve bizim açıklayacağımız güne kadar, vakit onlar için açıklama yapma vaktidir. Biz bunları tarihe not düşerek önümüze bakmaya devam ediyor olacağız.

Bu konulardaki tüm özgür düşüncelerini aktaran Sayın Tolgahan Gülyiyen bir kaç güne "hafta bitti işimiz bitti mi..." gibi konularla ile ilgili bir değerlendirme yapacağım dedi.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo