ZEKİ GÜLYİYEN VAKFI - Türk Mutfağı Hareketi

ZEKİ GÜLYİYEN VAKFI

Sayın Tolgahan Gülyiyen sosyal medya hesabında Zeki Gülyiyen Vakfı konusunda açıklamalarda bulundu. Bundan sonra Rahmetli Zeki Gülyiyen ustamız adına nasip olursa her yıl 7/15-Ocak Türk mutfağının efsane şeflerini anma etkinlikleri kapsamında, Rahmetli Aydın Yılmaz ustamızıda dahil ettiğimiz hayır faaliyetlerimizin bazıları açık olarak, bazıları ise kapalı olacak şekilde Zeki Gülyiyen vakfı adına yürütülecektir. 

Liderimizin sosyal medyadaki açıklamaları şöyle:

"Gezdim, gördüm ve çok iyi anlayıp ibret aldım".

Ben ALLAH’ın mutlak gücünü gören ve onun hikmetlerine defalarca şahit olmuş olan Tolgahan. Ben Zaferi asla kendinden bilmeyen kimilerine göre dik kafalı ama yeryüzünde sadece bir tek ALLAH’a kul olan Tolgahan. Zaferin sahibi ALLAH biliyor ki; yine ben babası gibi meslektaşlarına sahip çıkamayacak hatta kendi meslektaşlarını rezil rüsva edecek kişileri hayıra asla çağırmayacak ve onlara asla sitem etmeyecek olan Tolgahan. Gezdim, gördüm ve çok iyi anlayıp ibret aldım. Zeki Gülyiyen gibi Türkiye’de başka bir şef yok ki hayır faaliyetleri yürütsün. Kendisini dahi düşünmeden başkalarının yardımına koşsun ve yardım kampanyaları oluşturarak camiayı da davet etsin. O halde onun oğlu da Zeki Gülyiyen’in insanlık yararına olan faaliyetlerini onun adına bir vakıfla taçlandırabilirdi. ZEKİ GÜLYİYEN VAKFI. Resmiyet kazandırmayı beklemeden dahi faaliyet yapacak vakıf, Türkiye Aşçılık Sektöründe tüm Dünya insanlığı için ancak Zeki Gülyiyen’in vakfı olurdu. Ve öyle de oldu. Hayırlı olsun.

"Eyüp Sultan Belediyesine ve bu hayırda emeği geçen vesile olan herkese teşekkür ediyorum".

Rahmetli Zeki Gülyiyen ustamız adına ve yine rahmetli Aydın Yılmaz ustamız adına Eyüp sultan Cami önünde, Eyüp Sultan Hazretleri’nin türbesinde bizlere hayır yapmamız için yardımcı olan ve hayrımıza vesile olmuş olan başta Eyüp belediyesine ve emeği geçen herkese şahsım adına çok teşekkür ediyorum.

SAYGILARIM İLE,

TOLGAHAN GÜLYİYEN

 

"Ben babası gibi meslektaşlarına sahip çıkamayacak hatta kendi meslektaşlarını rezil rüsva edecek kişileri hayıra asla çağırmayacak ve onlara asla sitem etmeyecek olan Tolgahan".

Sayın Tolgahan Gülyiyen'in buradaki "kendi meslektaşlarını rezil rüsva edecek kişileri hayıra asla çağırmayarak onlara kesinlikle sitem de bulunmayacağım" ifadesi Rahmetli Zeki Gülyiyen ustamızın Türkiye Aşçılık Tarihinde ilk defa, Ustamız Bekir ERÇOBAN için oluşturduğu yardım kampanyası ile ilgilidir. Zeki Gülyiyen bu kampanya için tüm meslektaşlarını davet ederek "biz birbirimize yardım etmez, sahip çıkmaz isek kim çıkar, hep birlikte zorda olan ustamıza yardım edelim" diyerek oluşturduğu yardım kampanyasına atıftır. Bu kampanyayı ATAD derneği ile yürütmüş olan Zeki Gülyiyen, Bekir Erçoban ustamız için tek başına dahi önemli mikarda yardım toplayarak örnek olmuştur. Çeşitli illerde ve otellerde bu kampanya için yemekler verilmesine ve yardım toplanmasına vesile olmuştur. Ancak kendisi buna gerektiği gibi önem vermeyen aşçılık camiasına da sitemde bulunmuştur.

Zeki Gülyiyen ustamızın ölmünden sonra ise bu kampanya için Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen, Bekir Erçoban ustamız ile birebir konuşarak bu kampanyaya kendileri de babası gibi kattıkda bulunmuştur. Bu dönemde camiadan bazı tüzel kişiliklerin bu kampanya'ya katılmalarına rağmen, Bekir ERÇOBAN ustamız, bulunduğu alanda maruz bırakıldığı saygısızlığı, kendisine olan tutumları ve duyarsızlığı o dönemde telefon konuşmasında Liderimize şu şekilde ifade etmiştir. "BENİ BİR DİLENCİ GİBİ ORTAYA ÇIKARTTILAR."

Sayın Tolgahan Gülyiyen işte bu yüzden bu ifadeleri kullanmıştır.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo