ELON MUSK’A 2020 YILINDA GÖNDERDİĞİ ZARFIN İÇERİĞİNDEN BAHSETTİ

ELON MUSK’A 2020 YILINDA GÖNDERDİĞİ ZARFIN İÇERİĞİNDEN BAHSETTİ

SPACE X CEO’su ELON MUSK’A 2020 YILINDA GÖNDERDİĞİ YAZI VE BELGELERİN İÇERİĞİNDEN BAHSETTİ

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, 25 Ocak 2024 tarihinde X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bundan tam 4 yıl önce, 25 Ocak 2020 tarihinde Space X Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk’a gönderdiği belgelerin ve çalışmaların içeriğinden bahsetti. Gönderdiği zarfta yer alan çalışmalarda uzayda beslenmenin yanı sıra Mars'ta yaşamın fiziksel ve psikolojik olarak uygun olup olmadığına dair henüz hiçbir yerde yayınlamadığı sorgulamaların bulunduğunu paylaştı. İlgili paylaşımdaki metinden edindiğimiz bilgilere göre Tolgahan Gülyiyen tarafından 4 yıl önce Elon Musk’a gönderilen zarfta uzaya koloni kurma amacıyla gidecek olan insanların, dünya özlemini nasıl yaşayacakları, temel ihtiyaçlarını dünyaya kıyasla nasıl karşılayacakları ve orada ne kadar süre kalabilecekleri gibi önemli konular ele alınıyor. Uzayda bir koloni kurmanın getireceği psikolojik zorluklar ve bu ortama uyum sağlamanın ne kadar mümkün olabileceği hakkındaki sorular da gündeme getiriliyor.

Tolgahan Gülyiyen'in paylaşımını incelediğimizde Musk'a gönderilmiş olan içeriklerde veya belgelerde, dünya dışında bir yaşam alanı yaratmanın pratikte ne kadar mümkün olduğuna dair çeşitli öneriler ve sorular da bulunduğunu anlıyoruz. İlgili paylaşımdan anlaşıldığı kadarıyla, uzayda koloni kuracak olanların orada sahip olacakları uzay çocuklarının dünyadan habersiz şekilde büyütülmesinin gerekip gerekmeyeceği sorgulanıyor. Ve uzayda büyüyecek nesillerin dünya hakkında bilgi sahibi olmalarının veya olmamalarının potansiyel etkileri de ele alınıyor.

Uzayda koloni kurmanın ötesinde ayrıca sayın Gülyiyen, gönderdiği çalışmalarının içeriğini kısaca açıkladığı paylaşımında, bu girişimlerin dünya genelinde bir hegemonya oluşturmak amacıyla yapılıyor olma ihtimallerine dair düşüncelerine de yer veriyor. Bu bağlamda, Mars veya uzayın genel olarak insanlar için yaşanabilir bir ortam olup olmadığı, dünya benzeri bir yerin henüz keşfedilip keşfedilemeyeceği gibi bilimsel ve filozofik sorgulamalar da bulunuyor.

Söz konusu paylaşımdaki metin, aynı zamanda uzay keşifleri ve kolonizasyonuyla ilgili önemli konuların global bir çerçevede ele alındığını vurguluyor. Kurucu Başkanımızın oluşturduğu detaylı çalışmaların ve yazıların yer aldığı zarf 25 Ocak 2020 tarihinde Tesla ve Space X CEO’su Elon Musk'a gönderilmiş.

Tolgahan Gülyiyen’in X Paylaşımı

 

Tolgahan Gülyiyen’in paylaşımda yer verdiği metni sitemiz üzerinden okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız

IMG_2388HJKL.jpg

TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo