TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ İLAN EDİLDİ

10 yıl önce Liderimiz Tolgahan Gülyiyen tarafından düşünülerek kurulmuş olan Türk Mutfağı Diriliş Hareketi, bu gün 7.OCAK.2020 günü, Rehber Şefimizin, ustamızın davası için çalışırken şehit düştüğü tahmini saat olan Türkiye saati ile sabah 10:00 da ilan edilmiştir. 

TMDH'nin detaylarını sitemizden okuyabilirsiniz.

TMDH'nin oldukça sağlam temellere dayanan geniş vizyonu ve misyonu, tamamen Türk Mutfak kültürüdür. 

TMDH, tamamen Rehber Şefimiz Zeki Gülyiyen'in mesleksel anlamda tamamlanmış bir vasiyeti olarak özetlenebilir.

TMDH, mutfak sanatları alanında Dünya tarihinde ilk defa Rehber şefimiz Zeki Gülyiyen tarafından oluşturulmuş bir Mutfak kültürü davasıdır. Bu dava, Rahmetli Rehber Şefimiz Zeki Gülyiyen'in vasiyeti doğrultusunda, oğlu Tolgahan Gülyiyen tarafından babasının yüksek idealleri örnek alınarak geliştirilmiş, yazılmış, vücut bulmuş bir mutfak doktrini ve mutfak sanatları öğretisidir. Bu anlamda Dünya tarihi üzerinde, mutfak sanatları alanında Liderimiz Tolgahan Gülyiyen tarafından kurulmuş, oluşturulmuş ve yazılmış ilk mutfak doktrini, öğretisi ve ideolojisi olma özelliği TMDH'ye dolayısı ile Türk mutfağına aittir.

Hareketimiz site üzerindeki ilgili resimlerden-resim galerimizden ve sosyal ağlardaki vidolardan da gayet çok açık bir şekilde seçilerek anlaşılabileceği gibi 10 yıl önce Türk mutfağı adına oluşturularak kurulmuştur. Bu yüzden Dünya üzerindeki en kapsayıcı, geniş bir vizyona, misyona, öğretiye ve sağlam temellerle dayanan ilk mutfak hareketidir. Bu manada da Dünya üzerinde böylesi ilk olan bir hareketin Türk mutfak kültürüne ait olma özelliğini gurur ve onur ile uzun yıllardır taşımaktayız.

Bu doktrini ve öğretimizi tüm sitemizin bir özeti olarak e-kitap halinde topladık. DAVAM TÜRK MUTFAĞI üzerine tıklayarak buna ulaşabilir ve isterseniz bu bölümden indirebilirsiniz. Bu özeti dilerseniz sitemiz üzerinden de okuyabilirsiniz.

Sessizliğimizi bozduğumuz 30.AĞUSTOS.2019'dan bu yana olan tüm gelişmelere Duyurular kısmından ulaşabilirsiniz. Gerçek tarihlere içerikte yer verilmiştir. Bazı gelişmeler sitemize geç yüklenmiştir. 

Her yıl 7-Ocak / 15.Ocak haftası boyunca efsane şeflerimizi, onların adına yakışır şekilde andığımız gibi bu günden itibaren bunu açıktan tüm Dünya'yı davet ederek yapacağız. Bu gün ve her yıl bu hafta boyunca Liderimiz Tolgahan Gülyiyen yabancı misafirlerimize keçi pişirerek ikram edeceklerdir. Bunun yanında çeşitli yemek sunumlarını bu efsane şeflerimize ithafen kendisi bizzat hazırlayacaktır. Ayrıca sade bir tören yapılacaktır. İlgili konulardaki resimler tarafımıza ulaştıkça sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayarak sizlerle paylaşacağız. 

Tüm Dünya'yı ve meslektaşlarımızı davet ettiğimiz etkinliğimize ve ödül çekilişimize katılmak isteyenler TMDH Özel Hediyeler kısmından detayları okuyabilirler.

Elbette bu arada herkese geniş kapsamlı olarak sitemizi detaylıca incelemelerini, göz atmalarını öneriyoruz.

Liderimiz Tolgahan Gülyiyen’e ait 10 yıl önce yazılmış ve sektörde büyük beğeni toplamış makalelerin yanı sıra diğer başkaca makalelere de göz atabilirsiniz. Bizler fazlaca yüklenerek karmaşık bir durum olmaması adına arşivimizde olan tüm makaleleri şimdilik paylaşmadık. Sitemiz üzerindeki tüm içerik tamamen tüm insanların ve Türk mutfağının yararı gözetilerek hazırlanmıştır. Eser sahibinin onayı olmadan başka platformlarda ve internet sitelerinde yayınlanması kesinlikle yasaktır. Bu kanuni telif hakkından doğan yasak, sosyal medya da bilgi paylaşımı için asla geçerli değildir. Bu konuda sitemizi kullananların önceden kabul etmiş oldukları yasal uyarılar kısmını lütfen detaylıca kontrol ediniz. 

Ayrıca bu gün Eyüp Sultan Camisi karşısında lokmacı baba Sayın Niyazi Dumlu ustamız Rahmetli ustalarımız hayrına 1500 kişilik lokma dökecektir.

Bu vesile ile hayırla ve rahmetle yad ettiğimiz efsane ustalarımız Aydın Yılmaz - Zeki Gülyiyen adına tüm insanlıktan onlar için hayır ve rahmet duaları okumalarını istemekteyiz.

Bir gün önceden de duyurduğumuz gibi tüm insanlarımızı bu gün saat 12:00'de Eyüp Sultana davet ediyoruz, tüm geçmişlerimiz adına hayır duaları okumaya herkesi çağırıyoruz.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo