CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN - Türk Mutfağı Hareketi

CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

yüzüncü_yıl-1logo_1TÜRKMUTFAĞIHAREKETİ2023.jpg

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını “Anadolu Türklerinde Mayalı Ekmek ve Ahmet Haşim’in Mektubu & Celal Şengör” konulu çalışmasının 18 ve 19’uncu sayfalarda paylaştığı bir mesajla kutladı.

30 Ağustos 2023 tarihinde katıldığı bir programda Ahmet Haşim’in mektubundan alıntılar yaparak Anadolu Türklerinin mayalı ekmekten haberdar olmadığı iddiasını aktaran Sayın Celal Şengör’ün sözlerine bugün, 29 Ekim 2023 tarihinde 23 sayfa olarak yayınlanan çalışmasında Sayın Tolgahan Gülyiyen detaylı şekilde cevap vermiştir. Çalışma içerisinde Ahmet Haşim’in 3 Eylül 1919 tarihli mektubuna ve Sayın Celal Şengör’ün aktarımına dair sözlerine de yer verilmiştir.

Cumhuriyetimizin hangi zorluklar altında nasıl kurulabildiğine dair farklı bir yönden ışık tutan bu çalışmanın tamamını okumanızı öneririz.

Çalışmanın tamamını PDF olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Çalışmayı sitemiz üzerinden okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in paylaştığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

“Türkiye Cumhuriyeti, makamlarından, mevkilerinden ve rütbelerinden vazgeçebilenler tarafından kurulmuştur. Büyük zorlukların üstesinden gelinerek kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yaşı kutlu olsun.

Manda ve himayeyi kabul etmeyen, Sevr anlaşmasını elinin tersiyle iterek dayatmalara boyun eğmemiş olan ve bir milleti tüm olumsuz şartlar altında tekrar dirilterek Cumhuriyetimizi kurmuş olan başta Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere zaferde emeği bulunan herkesi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Depremler de dahil olmak üzere bu yüzyılda milletçe yaşadığımız acıların benzerlerini Cumhuriyetimizin gelecek yüzyıllarında bir daha yaşanmamasını gönülden dilerim. Bilimin ışığında huzur ve refah gelecek yüzyıllarda aziz milletimizle beraber olsun.

Bugünlerde coğrafi işaretli ürünlerimizden tutunuz da coğrafyalarımıza, yörelerimize özgü olarak tescil edilen yemeklerimiz de dahil olmak üzere, Türk mutfağı için geçmişten günümüze kadar yapılan, yapılmış olan ve gelecekte de yapılacak olan hemen hemen her çalışmada tarihi zaferlerimizin ve o zaferleri kazanmamızı sağlamış olan şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın asla görmezden gelinemez olan çok büyük emekleri ve katkıları bulunmaktadır. Türk aşçıları olarak hepsine minnettarız.

Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek payidar ol Türk mutfağı…100’üncü yılımız kutlu olsun! Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte nice yeni yüz yıllara Türk mutfağı!

Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Ne Mutlu Türk Mutfağı Diyene!”

-Tolgahan Gülyiyen

 TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo