NECİP ERTÜRK VEFAT ETTİ - Türk Mutfağı Hareketi

NECİP ERTÜRK VEFAT ETTİ

NECİP ERTÜRK VEFAT ETTİ

NECİP ERTÜRK’ÜN VEFATI

Değerli meslektaşımız Necip Ertürk vefat etti. Necip Ustamıza rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

 

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, Bolu Mengenli Necip Ustamız için şu mesajı paylaşmıştır:

“Saygıdeğer Necip Ertürk ustamıza Allah’tan rahmet, acılı aile fertlerine başsağlığı diliyorum. Burada ne yazacağımı merak edenler vardır. Onlar da hatırlarlar. Necip ustamızla bir münazara yapmıştık. O münazarayı anlayamayıp farklı başlıklarla haber yapmış olanlar veya yorumlar yapmış olanlar da vardı. Herkesi temin ederim ki o münazarada Necip Ustamızın bana soyadımla ilgili nasıl hitap ettiği, hangi üslupla cevap verebildiği gibi konular benim ne o gün ne de gelecekte onun bazı çalışmalarını görmezden gelmeme asla neden olmamıştır, olmayacaktır. Necip ustamızın Türk mutfağının çıkarlarına değer kattığı kanaatine vardığımız tüm çalışmalarına hak ettiği saygınlıkta yaklaşılacaktır. Çünkü Türk mutfağının çıkarları benim şahsımdan da önce gelir. Bu yüzden Türk aşçılarına ve ulusal mutfak kültürümüze değer katacak olduğu düşünülen Necip ustamızın çalışmalarına hakkaniyet esasına göre hareket ederek titizlikle yaklaşacak ve gerek gördüğümüz her yerde Necip Ustamızın çalışmalarına da Türk mutfağının ve Türk aşçılarının çıkarları doğrultusunda atıflarda bulunup yer vereceğiz.

Necip Ertürk ustamızın ismini kendileriyle birlikte kullanarak kamuoyuna geçmişte hamaset içeren söz ve açıklamalarla yaklaşıp ona özde değil ama sözde vefa göstermiş olduklarının rolünü tiyatrocu gibi oynayanlar vardı. Biz onların takiyeden, tiyatrodan ve samimiyetsizlikten ibaret olan hamasi açıklamalarına o günlerde de değer verip inanmadık. Bugün de onların samimiyetsiz açıklamalarına inanmıyoruz. Bunlar kendi çıkarlarına göre hareket edip gerçekten değer verilmeyi hak eden ustalarımızın yanındaymış gibi yapan ama yıllarca hep kendilerini öne çıkarmış olanlardır. Bunlar aynı şeyleri duayen birçok ustamıza da yapmışlardır. Bunlar sektörde az çok herkesin malumudur. Onlar, Necip Ertürk ustamızın vefatını sıradan açıklamalarla geçiştireceklerdir. Kimileri de sessiz kalacaktır. Yıllar içinde ise bir daha hiç hatırlamayacaklardır. Nereden bildiğimi soranlar olabilir. Dediğim gibi bunlar aynı şeyleri çok daha önceleri de hem Türk mutfağı hem de genç Türk aşçıları asından büyük önemler ve gerçek örnekler teşkil eden asıl değerlerimiz için de yapmışlardır. Hatta o önemli değerlerimizin isimlerini, manevi miraslarını unutturup onların adlarını zamanla tamamen silmeye bile çabalamışlardır.

Necip Ertürk ustamız ile aramızda geçmiş olan münazara, kimilerinin okumasına rağmen anlamakta güçlük çekip zorlanabileceği türden bir münazaradır. O münazarada kimin haklı olup olmadığını düşünüp sorabilecekler de olabilir. Her konuda olduğu gibi o münazarada da kimin haklı kimin haksız olduğunu zamana yani tarihe bırakalım. Hiç şüphem yoktur ki zaman ve tarih her şeyi gösterecektir. Bu münazaraları anlamakta zorlananlar zamanla belki bir gün anlayabilirler. İşte sadece bu nedenden ötürü bile Necip Ertürk ustamızın vefatı sıradan sözlerle, sabit olmayan geçici veya silinebilen paylaşımlarla asla geçiştirilemez.

Şunu da tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki; uluslararası alanda Türk mutfağının ve Türk aşçılarının çıkarları doğrultusunda faydalı olabileceğini düşündüğümüz eser ve çalışmaları bizlere bıraktığı için saygıdeğer Necip Ertürk ustaya minnettarız. Hepimizin başı sağolsun.”

-Tolgahan Gülyiyen

 

 TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ

tmdh_logA.pngKONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

ŞEF TOLGAHAN GÜLYİYEN İLE ŞEF NECİP ERTÜRK MÜNAZARASI

İNGİLTERE KRALİÇESİ GÖNDERMESİNE MUSTAFA KEMAL CEVABI

TARAFLI MEDYANIN MÜNAZARAYA YAKLAŞIMI

NECİP ERTÜRK MÜNAZARASINA DAİR HERŞEY

FACEBOOK ARŞİV-1

FACEBOOK YORUMLAR İÇİN - ARŞİV-2

FACEBOOK YORUMLAR İÇİN - ARŞİV-3

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo