PEYGAMBERİMİZ'İN EN SEVDİĞİ GERÇEK SAHİNE NASIL YAPILIR

PEYGAMBERİMİZ'İN EN SEVDİĞİ GERÇEK SAHİNE NASIL YAPILIR

Gerçek (Orjinal) Sahine Nasıl Yapılır?

Medyada ve popüler mecralarda Peygamberimizin en sevdiği tatlı olarak gösterilmeye devam edilen her derde çözüm ve şifa olan gerçek sahine tarifini bu Ramazan'da sizlerle paylaşıyoruz.

Özellikle Ramazan ayında restoranların, evlerin iftar sofralarını süsleyebilen ve peygamberimizin en sevdiği tatlı olarak insanlara sunulan sahine tatlısının hakikatiyle birlikte o eşsiz lezzetli tarifini bir de Resulullah’ın Sofrası kitabının yazarı olan Sayın Ülkü Menşure Solak’tan dinleyin.

Gerçek sahine tarifini sizler için paylaşmış olan Ülkü Menşure Solak’ın bu tarifini dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınızı garanti ediyoruz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in en çok sevdiği ve hiçbir yerde bulamayacağınız o hakiki ve gerçek sahine tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Diğer kaynaklarda yer alan uydurulmuş tarifleri denerken bu gerçek sahine tarifini denemeyi de unutmamanızı öneririz.

İşte Gerçek Sahine Tarifi:

“Efendimiz (S.A.V.) iki nimet bir arada olmaz buyuruyorlar ve hatta et ve yağı, süt ve balı bir arada yemiyor, içmiyor. Diyor ki hayır! Bu ikisi nimettir. İki nimet bir arada olmaz. Kendisine süt ve bal ikram ediliyor, içmiyor. Sütü suyla, balı suyla karıştırarak içiyor. Eti yağ ile birlikte pişirmiyor. Etin kendi yağı ile pişmesi gerektiğini söylüyorken; Nasıl oluyor da efendimizin en sevdiği tatlı olarak lanse edilen bu Sahine hem tereyağı hem bal hem tahin karıştırılarak yapılabiliyor? Bir kere onun, efendimizin temel beslenme ilkelerine, efendimizin temel beslenme alışkanlıklarına, tavsiyelerine aykırı.”

-Ülkü Mensure Solak

 

(Lütfen gerçeklerin farkında olunuz ve Ülkü Mensure Solak`ın söylediklerini iyi okuyunuz.)

TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ


tmdh_logA.png

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA

ARŞİV-1

ARŞİV-2

ARŞİV-3

İSLAM MUTFAĞI HAKKINDA

ARŞİV-1

ARŞİV-2

ARŞİV-3

İSLAM MUTFAĞI MİRAS LİSTESİ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo