İŞ KENDİLERİNE GELİNCE NİYE SUS PUS OLUYORLAR? - Türk Mutfağı Hareketi

İŞ KENDİLERİNE GELİNCE NİYE SUS PUS OLUYORLAR?

İŞ KENDİLERİNE GELİNCE NİYE SUS PUS OLUYORLAR?

SOKRATES NİYE ZEHİRLENDİ? SOKRATES'İ KİM, NE ZEHİRLEDİ?

"Sokrates'i Baldıran Zehri Zehirledi Diyorlar. Külliyen Yalandır, İftiradır..." Diyerek Paylaştı

Sayın Tolgahan Gülyiyen'in paylaşımını sizlerle paylaşıyoruz:

"Aşçılığa çocukken başlayıp yıllarını mesleğe veren insanlar var. Okullu olanları da var…O insanların gerçekten itibar edilecek olanları hiçbir zaman Master şef gibi saçma unvanlar kullanarak kendilerini bir yerlerde yazdırtmazlar. Bir de sonradan görme (gurme) şef olanlar var…

Okudukları okullar başka alanları ilgilendirmesine rağmen hatta mutfakta iş tecrübeleri bile olmamasına rağmen 25-30’lu yaşlardan sonra alandaki boşluğu iyi görüp birtakım bağlantıları sayesinde de birkaç yılda şef oluverenler var.

Siyasi veya bürokratik konuları bunlara sorsanız “liyakat de liyakat!” diye bağırırlar. İş kendilerine veya kullandıkları unvanlara (uzman olduklarını iddia ettikleri konulara) gelince hani liyakat, eğitim, tecrübe? diye sorsanız sus pus oluverirler. Bunlara ancak cahiller kanar.

Şunu kabul etmeliyiz ki dünyadaki cahillerin sayısı ağırlıkta olmasaydı, bazıları da asla itibar göremezlerdi. Dünya, cahiller ve onların şahsi çıkarları üzerine kurgulanmış olmasaydı; büyük bir çoğunluk gerçekten hak etmeden asla ekmek yiyemez hatta başarılı bile atfedilemezdi.

Sokrates yine haklıydı. Sokrates’i zehirleyen cahillerin kullandığı zehirin gerçek adı da aslında cehaletti… Baldıran zehri falan değildi. Sokrates’i baldıran zehri zehirledi diyorlar…Külliyen yalandır, iftiradır. Sokrates gibi olanlara baldıran zehri bal gibi gelir… Sokrates’i dünyadaki en tesirli ve en bulaşıcı zehir olan cehalet zehirledi."

-Tolgahan Gülyiyen

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

ARŞİV-1

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo