"MADEM Kİ ÜNİVERSİTE OLDUĞU BELİRTİLEN OKULLARDA ANLATIYORSUNUZ" - Türk Mutfağı Hareketi

"MADEM Kİ ÜNİVERSİTE OLDUĞU BELİRTİLEN OKULLARDA ANLATIYORSUNUZ"

"MADEM Kİ ÜNİVERSİTE OLDUĞU BELİRTİLEN OKULLARDA ANLATIYORSUNUZ"

"ÖNCE BUNLARI ÖĞRENİN" DEDİ

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, Deniz Orhun'u twitter üzerinden etiketleyerek bir paylaşımı yapmıştır. Paylaşımda şu ifadelere yer vermiştir:

"Başkaları tarafından yapılan çalışmalara sıfır atıfta bulunup çalışma yapacakları bir alandaki konuyla ilgili tüm çalışmaları muhtemelen araştırıp bilmelerine rağmen ilk çalışmayı kendileri yapıyormuş gibi topluma gösterip diğerlerini görmezden gelmek…Tebrik sizlere @ddorhun

Sevgili @ddorhun ve diğerleri; bizler bu çalışmaları yaparken belki paraların üzerinde görmenize rağmen hiç tanımadığınız Sayın Cahit Arf’ın “Makine Düşünebilir Mi” çalışmasına bile atıfta bulunduk. Bulabildiğimiz tüm kaynaklara değinmeye çabaladık. Peki siz?

Siz ve o görseldeki üniversiteler ya da akademik kişilikler kimlere atıfta bulundunuz? Yazılarınızda, çalışmalarında ve görsel anlatımlarınızda kimleri veya hangi kaynakları paylaştınız?

Dijital çağdan bahsederken dijital çağın özgün ve özgün olmayan çalışmalarla ilgili topluma sunduğu olanakları sakın küçümsemeyiniz. Akıllarda intihal yapabilmiş olma ihtimalini bırakmamak için çabalamak gerekir. Buna çabalamıyorsanız arkanızda medya desteği bile olsa boşunadır.

Bir konu hakkında yapacağınız çalışmayı yapmadan önce hem dünya dillerinde hem de kendi dilinizde o konuyla ilgili tüm kaynakları incelemek gerekir. Varsa diğer çalışmalara da atıf gerekir. Dünyada ilk olacak olan hiç yapılmamış bir çalışma yapacaksanız bile araştırmalar gerekir.

Sektörümüzdeki kitap yazarlarının yaptığı gibi aynı konudaki kitapları farkı şekilde yapmaya çalışarak ve önceden yapılmış öncü çalışmalara hiç değinmeden kendi benliğini öne çıkartarakta hiçbir yere varılmaz.

Madem ki üniversite olduğu belirtilen okullarda böyle önemli konulara değiniyorsunuz: Dünyadaki tüm kaynakları araştırıp çocuklara öyle sunun. Bir çalışma nasıl yapılır, bir konu nasıl araştırılır ve nasıl yazılıp insanlara, öğrencilere anlatılır veya aktarılır?Önce bunu öğrenin.

Anlatmaya çalıştığım konuları anlayıp öğrenirseniz; sunum yaptığınız insanlar ya da öğrenciler de belki size özenir. Belki o öğrenciler gelecekte yapacakları çalışmalarda olası intihaller yerine gerekli araştırmaları yapıp adil davranarak tamamen özgün çalışmalar ortaya koyarlar."

-Tolgahan Gülyiyen

 

TMDH Arşiv bölümü, Deniz Orhun ‘un ilgili paylaşımın yorum kısmına aşağıdaki metin ile birlikte WTCA-TMDH’ye ait olan 2021 yılında yayınlanmış çalışmaları eklemiştir.




2121 YILINDA DÜNYADAKİ AŞÇILIK MESLEĞİ VE TURİZM SEKTÖRÜ 

https://www.tmdh.net/makaleler/item/262-2121-yilinda-dunyadaki-ascilik-meslegi-ve-turizm-sektoru.html

https://www.tmdh.net/haberler/item/263-2121-yilinda-ascilik-meslegine-ne-olacak.html

https://www.tmdh.net/raporlar/item/download/32_e569beeabb564bb71a271b841f6528bb.html

CAHİT ARF-MAKİNE DÜŞÜNEBİLİR Mİ
https://www.tmdh.net/raporlar/item/download/134_dd5d567385c0f1b8c07cd1ae8b9344e2.html

Kaynak: WTCA-TMDH
-Tolgahan Gülyiyen

TMDH ARŞİV
19 MART 2021

https://www.facebook.com/100047269294288/posts/692864522299185/?mibextid=cr9u03

FiFzPJwXoAEP96k-denizorhun-34.jpeg

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo