DÜNYA İSLAM MUTFAĞI MİRAS LİSTESİNE ALINMIŞ OLAN ESERLER - Türk Mutfağı Hareketi

DÜNYA İSLAM MUTFAĞI MİRAS LİSTESİNE ALINMIŞ OLAN ESERLER

DÜNYA İSLAM MUTFAĞI MİRAS LİSTESİNE ALINMIŞ OLAN ESERLER

DÜNYA İSLAM MUTFAĞI MİRAS LİSTESİNE ALINMIŞ OLAN ESERLER

Dünya Türk Mutfağı Akademisi, İslam mutfağı hakkında yazılmış olan yerli ve yabancı kitapları incelemiş ve bu kitaplar hakkında tüm detaylara oluşturmuş olduğu raporunda İngilizce ve Türkçe olarak yer vermiştir.

Sayın Ülkü Mensure Solak’ın yazmış olduğu Resûlullah'ın Sofrası eseri, Dünya İslam Mutfağı Miras Listesine söz konusu raporda yer verilmiş olan tüm nedenlerden ötürü birinci sıradan dahil edilmiştir.

Dünya İslam Mutfağı Miras Listesine dahil edilmiş olan diğer bir eser ise Sayın Lilia Zaouali’nin yazmış olduğu ve İtalyanca olarak L’İslam a Tavola-Dal Medioevo a Oggi adıyla, İngilizce olarak Medieval Cuisine of the İslamic World adıyla, Türkçe olarak ise Ortaçağ’da İslam Mutfağı adıyla yayınlanmış olan eser olmuştur.

Konuyla ilgili olarak Dünya’da incelenmiş olan diğer eserlerin listeye girecek düzeyde olamadıklarının tespiti yapılmış ve bu tespitin dayanakları söz konusu raporda yer verilmiş olan bilimsel nedenlerle ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Listeye giremeyen kitaplardan biri olan Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü kitabı ile bu kitabın yazarı hakkında rapor içerisinde ayrıntılı bilimsel açıklamalara da yer verilmiştir. Bu bilimsel tespitlere ve açıklamalara dayanarak TMDH, söz konusu kitabın yazarına bir mektup göndermiş ve aynı zamanda yazar hakkında açıklanmış olan nedenlerden ötürü kınama açıklaması yayınlamıştır. TMDH, söz konusu yazara kitabın ismine şerh düşmüş olduğunu ve kitap isminin değiştirilmesi gerektiğini de iletmiştir. TMDH, söz konusu çalışmaları ilgili olabilecek çevrelere sosyal medya üzerinden de iletmiş ve kitabın basılmış olduğu yayınevini de konuya sosyal medya üzerinden etiketlemiştir.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

İSLAM MUTFAĞI NEDİR, NE DEĞİLDİR

ARŞİV-1

ARŞİV-2

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA KINAMA DUYURUSU

ÖMÜR AKKOR'A GÖNDERİLMİŞ OLAN MEKTUP

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo