ÖMÜR AKKOR HAKKINDA KINAMA DUYURUSU

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA KINAMA DUYURUSU

ÖMÜR AKKOR HAKKINDA KINAMA DUYURUSU

Genel Sekreterliğimiz tarafından yayınlanmış olan kınama açıklamasında Ömür Akkor ve Erken Dönem İslam Mutfağı Sanatı ve Kültürü isimli kitabı hakkında şu ifadelere yer verilmiştir:

“Konu: Erken Dönem İslam Mutfağı Sanatı ve Kültürü Kitabı ile M. Ömür AKKOR Hakkında: Dünya Türk Mutfağı Akademisi’nin yayınlamış olduğu 1071-1453-26-30-2022-D17 numaralı raporda yer almış olan bilgiler, analizler ve tespitler incelendiğinde; TMDH, İslam mutfağı ve İslam peygamberi hakkında toplumu aldatarak yanıltabilen çelişkili bilgileri insanlara sunduğu ve İslam mutfağı ismini kullanarak şahsi kazançları için varsayımsal uydurma bilgilere dayalı olan yemek reçeteler ile İslam mutfağını çok yanlış olarak ele almış olduğu için M. Ömür Akkor’u en sert şekilde kınamaktadır.”

Genel Sekreterliğimiz tarafından Ömür Akkor’un kamuoyuna açık olan iş ve şahsi e-posta adreslerine ise 2 sayfalık mektupla beraber Dünya Türk Mutfağı Akademisi’nin 17 sayfalık İngilizce, 18 sayfalık Türkçe raporları iletilmiştir.

Ömür Akkor’a iletilmiş olan mektubun son bölümlerinde şu ifadelere yer verilmiştir:

“Tarafımıza ilgili konularda bilimsel açıdan kayda değer olabilecek argümanlarınızı iletmeniz ve bu argümanlarınızın doğruluğunun bilimsel olarak tespit edilmesi durumunda: İslam mutfağı ve İslam peygamberi hakkında insanları yanıltıcı bilgileri topluma sunduğunuz ve İslam mutfağı ismini kullanarak İslam mutfağını şahsi menfaatleriniz uğruna varsayıma ve uydurmaya dayalı reçeteler ile yanlış olarak ele alıp toplumu aldattığınız için hakkınızda yayınlamış olduğumuz kınama duyurusu tarafımızdan geri çekilecektir. Yukarıdaki nedenlerden ötürü hakkınızda yayınlamış olduğumuz kınama açıklaması duyurusunun tarafımızdan geri çekilebilmesinin tek yolu: İlgili konularda bilimsel açıdan haklılığınızı ispatlayabilmenizdir. Bilimin dışında düşünebileceğiniz olası hiçbir seçenek yayınlamış olduğumuz açıklamaları lehinizde geri çekmemize asla olanak sağlamayacaktır. Konu hakkındaki haklılığınızı bilimsel olarak kanıtlayabilmeniz halinde; gereken düzeltme açıklaması gerektiği şekilde tarafımızdan oluşturularak yayınlanacaktır. TMDH, sahip olduğunuz haklarınıza saygı duyduğu gibi ilgili tüm konularda susma hakkınıza da saygı duyacaktır. TMDH nezdinde susma hakkınızı kullanmak istemeniz durumunda ise size şunu hatırlatmak isteriz: İslam Peygamberi ve İslam mutfağı konusunda insanları ve toplumu yanlış yönlendirmiş olduğunuz için dünya kamuoyuna vicdanen bireysel de olsa açıklamalar yapmanızın gereklilik olduğunu hatırlamanıza; Şeffaf Bölge programının 4.Bölümünü izlemenizin yardımcı olmasını temenni ederiz. “

2-Ömür_Akkro-kınama_2022-IMG-2775IMG-2799.JPG

İlgili mektubun dipnot bölümünde ise şu ifadeler yer almıştır:

“Sayın Ömür Akkor, Erken Dönem İslam Mutfak Kültürü ve Sanatı kitabınız ayrıntılı olarak bilimsel açıdan incelendiğinde ve bu mektupta yer verilmiş olan bilgiler değerlendirildiğinde; geçmişten günümüze kadar yazmış olduğunuz tüm çalışmalarınızın doğruluğunun her açıdan teyide muhtaç olabilme ihtimalinin yüksek olduğunun tespiti de tarafımızdan yapılmıştır. Bu nedenlerden ötürü İngilizce veya Türkçe olarak yayınlamış olduğunuz tüm çalışmalarınızın doğrulu konusunda dünya kamuoyuna bilimsel açıdan araştırma ve sorgulama yapmayı önermekte olduğumuzun notu buraya eklenmiştir.”

Şeffaf Bölge 4’üncü bölümü izlemek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Kınama Açıklaması için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Ömür Akkor’a gönderilmiş olan mektup için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Oluşturulmuş olan raporu PDF-Türkçe olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Oluşturulmuş olan raporu-PDF İngilizce olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo