NEDEN REFİKA’NIN YEMEK OKULUNA TEMBEL OKULU DENİLDİ - Türk Mutfağı Hareketi

NEDEN REFİKA’NIN YEMEK OKULUNA TEMBEL OKULU DENİLDİ

NEDEN REFİKA’NIN YEMEK OKULUNA TEMBEL OKULU DENİLDİ

Türk mutfağının annesi Sayın Hülya Erol’un arşiv bilgilerimize ulaşmak için yapmış olduğu B28368647-A nolu ve 24 Mayıs 2022 tarihli talep içerisinde yer alan sorularına 25 Mayıs 2022 tarihinde cevap verilmişti.

Bu cevap içerisinde Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen’in Sayın Hülya Erol’a hitaben yazdığı bir yazı da yer almıştır. Bu yazı içerisinde Sayın Tolgahan Gülyiyen, Refika Birgül İçin şu ifadeleri kullanmıştır:

“Lahana ve üzüm yaprağı sarmalarını yine burada ayrı tutmamız gerekir. Elbette düz yüzeyi kıvırarak içerisine bir şeyler koymak kimilerine göre doldurma eylemi olarak düşünülebilir. Örneğin: Geçtiğimiz günlerde tepki vermiş olduğumuz Refika Birgül’ün 15 dakika içinde yaptığını iddia ettiği gibi 6’lı kek kalıplarının içerisine üzüm yaprağını döşeyip kocaman bohça şeklinde bir şeyler yaparak sonra da bunları tencereye toplayıp güya yaprak sarma yaptığını iddia edebilenlerde olabilir. Ancak bunların Türk mutfağında yeri asla yoktur. Bunlara Refika Birgül’ün dediği gibi yaprak sarması da asla denemez. Refika Birgül dahil, mesleğimizin ve mutfak kültürümüzün saygınlığına zarar vererek bunları topluma marifetmiş gibi gösterenler 80-90 yaşındaki ninemizin emek vererek hala o yaşlarında bile nasıl yaprak sardığına bakıp utanmalıdırlar.” -Tolgahan Gülyiyen

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo