REFİKA BİRGÜL'ÜN SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİNİN CEHALET ORANI

REFİKA BİRGÜL'ÜN SOSYAL MEDYA TAKİPÇİLERİNİN CEHALET ORANI

21 Mayıs 2022 tarihinde çocukların ve toplumun sağlığına zararlı gıdaların reklamını yapan paylaşımları nedeniyle Refika Birgül hakkında TMDH olarak kınama duyurusu yayımlamıştık. Bu kınama açıklamasının ardından ilgili paylaşım kısa süre içinde Refika Birgül’ün instagram hesabından silinmişti. Çocuklara asla izletilmemesi gereken içerik kendisinin youtube ve facebook kanallarında yayında kalmaya devam etmişti.

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, arşivlerimizde yer almış olan bilgiler ışığında konuyla ilgili olarak bugün bir yazı kaleme almıştır. Eldeki istatistiksel verileri değerlendirerek yazmış olduğu yazısında Sayın Gülyiyen, instagramda 1.4 milyon, youtube kanalında 2.2 milyon takipçisi bulunan Sayın Refika Birgül’ün hitap ettiği kitle için “Verilere ve hesaplamalara göre ilgili kişinin takipçilerinin çok büyük bölümü için duyarsız, yozlaşmış ve düşünmeyen bir kitleyi oluşturmakta olan cahil bir topluluk diyebiliriz.” Demiştir. Konuyla ilgili net oranlar da vermiş olan Sayın Gülyiyen, instagramda Sayın Refika Birgül’ün silmiş olduğu içeriği baz alarak istatistiksel verilere dayalı olarak yaptığı değerlendirmede “...instagramda yorum yapanların, dolayısı ile ilgili kişiyi takip ederek yorum yazanların ortalama yüzde 70’i kesin cahildir.” Demiştir.

Sayın Tolgahan Gülyiyen kaleme almış olduğu yazısını ise şu sözlerle bitirmiştir:

“Zaten cahiller de olmasa akıllı geçinenler ne yapacaktı dimi… Eğer Kitleler cahil olmasa nasıl ilgileri çekilip yönetilecekti…Zaten bazılarının çarkı cahillerin çalışmayan kafalarıyla dönermiş. Bu sözü çok benzer şekilde biri söylemişti. Acaba gerçekten o sözü söylemiş miydi…Sahi kimdi bu sözü söylemiş olan…”

 

Yazının tamamını okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Yazının tamamını PDF olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN ARŞİV BAĞLANTILARI

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo