< < "YIL 2022, AYNI YERDEYİZ" - Türk Mutfağı Hareketi

"YIL 2022, AYNI YERDEYİZ"

AŞÇILIĞIN MESLEK OLARAK TANINMASI KONUSUNDA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KADAR KİMLER, NE SÖYLEDİ 

( Bilgi: Arşivimizde kişilere ait olarak yer almakta olan ifadelerde harf, imla veya dil bilgisi hatalarından kaynaklanabilecek yazım yanlışları düzeltilmemiştir.)

  • Kim, Hangi Federasyon Başkanı "Yok oyle 3 kurusa 5 kofte hesabi madur edenler madur olacaklarini bilmeli" dedi?
  • Geçmişte büyük harflerle “Aşçılık camiası ayağa kalk ! Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak peşini bırakmayacağız . Belgeyi yayınlıyoruz düzelene kadar yayın yapacağız bu işin peşini bırakmayacağız” diyen ve günümüzde televizyonlardan, yemek magazininden birçok kişinin tanıyabileceği o isim kimdi?
  • Aşçılık meslek sanatıyla ilgili ve kamuda aşçılığın tekniker ve teknisyen unvanıyla birlikte meslek-sanat olarak kabul edilmesi konusunda geçmişten günümüze kadar kim ya da kimler ne söyledi?
  • Hangi aşçılık federasyonları, kimler konuyla ilgili nasıl ve ne şekilde hamasi söylemlerde bulundu? Sonraları ise konunun konuşulup sözünün bile edilmemesine ne ya da kim mani oldu?
  • Kimler samimi şekilde söyledikleri sözlerin arkasında durarak aşçılık mesleği için tüm benlikleriyle mücadele etmeye gerçek anlamda gayret göstererek devam etti?
  • Aşçılık meslek sanatını yakından ilgilendiren önemli konularda kimler gerçekten samimi mücadeleler verdi veya halen mücadele vermeye devam etmektedir?
  • Kimler ‘işin peşini bırakmayacağız, düzelene kadar yayın yapacağız’ diyerek televizyon kanallarında milyonlara hitap edecek konumlara getirildi? Ama buna rağmen geçmişte söylemiş oldukları ‘düzelene kadar yayın yapacağız’ sözüne istinaden kimler çıktıkları televizyonlarda, demeç verdikleri medyada bu sözlerini unuttu ya da yuttu?
  • Yıllardır bulunduğu federasyonun başkanlık koltuğundan "Yok oyle 3 kurusa 5 kofte hesabi madur edenler madur olacaklarini bilmeli" diye sözler söyleyen kimdi?
  • Kimler bu meseleyi kullanarak sadece kendilerinin reklam ve gösterişini topluma ve aşçılık camiasına yıllar önce yaptı?  
  • Sonraları Neler Oldu?

 

Gibi soruların cevapları Türk mutfağının arşiv kayıtlarında yer almaktadır.

Bazı kişilerin geçmişte hamasetten öteye gidememiş olan tüm söylemlerini ve bu kişilerin bugün geldikleri noktada aynı konulardaki derinlik içeren uzun sessizliklerini arşivlerimizde yer aldığı gibi sizlerle paylaşıyoruz.

Konuyla ilgili olarak meslektaşlarımız içerisinde en dikkat çekici yorumların başında 2015 yılında kurulmuş olan KADER-Kamu Aşçıları Derneği’nin Başkanı Sayın Serkan Çetinöz’ün “Yıl 2022 aynı yerdeyiz…” yorumu da dikkat çekmektedir.  Yine konuya yorum yapanlardan Sayın Nurettin Asan şu ifadeleri sosyal medya üzerinde beyan etmiştir: “(Mehmet Yalçınkaya) Öyle bir hararetli giriş yapmıştı ki ama demek reklam ve gaz alma idi.”

TMDH Arşiv Kayıtlarında Konu Hakkında Yer Almakta Olan Açıklama ve Yorumların Bazıları Şöyledir:

“AŞÇILIK CAMİASI AYAĞA KALK ! TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU OLARAK PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ . BELGEYİ YAYINLIYORUZ DÜZELENE KADAR YAYIN YAPACAĞIz BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

-Mehmet Yalçınkaya (29 Mart 2014)

--------

"Mehmet bunu simdi senden ogredim tesrkkurler bunu sonuna kadar detayli ogren ve takip et

Yapmamiz gereken ne varsa hep beraber yapalim ve gelecegimiz dedigimiz genclerimizi madur eden bu durumu duzeltmemiz gerekiyor

Simdiden tekrar tesekkurler

Yok oyle 3 kurusa 5 kofte hesabi madur edenler madur olacaklarini bilmeli"

-Zeki Açıköz / TAFED  Başkanı (29 Mart 2014)

--------

“Sayın üstadım belgeleri inceledikten sonra mesleğimizin sahip çıkılması ne kadar önemli bir kez daha anladık ilk tepkiyi dikkat çekerek bildiren sayın başkana teşekkür ederim tüm sosyal ve kurumsal imkânlarım ile ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı olarak şikayette bulunacağim , bu belgeleri tüm tanıdıklarıima iletecegim.”

-Zeki Kara / TAFED (29 Mart 2014)

--------

“Yıl 2022 aynı yerdeyiz.…..”

-Serkan Çetinöz / KADER Başkanı (29 Mart 2022)

--------

“Dokuzuncu yıl ama halen ilerleme gelişme sonuç kısmındayız.”

 -Selçuk Özdemir / KADER Başkan Yardımcısı (29 Mart 2022)

--------

 “(Mehmet Yalçınkaya) Öyle bir hararetli giriş yapmıştı ki ama demek reklam ve gaz alma idi.”

-Nurettin Asan (30 Mart 2022)

--------

“Memet şef hatırlamak istemiyor galiba yoksa çoktan dillendirirdi sosyal medyadan sürekli söyleme ne rağmen bir program da bile aşçılık sanattır aşçı sanatçı dır kamuda yeri teknik hizmetler dir demedi yada diyemedi…”

-Metin Özçelik (30 Mart 2022)

--------

“Mehmet Yalçınkaya chef işin peşini bırakmış 2014 ten bu yana bir gelişme yok”

-Fatih Duman (29 Mart 2022)

--------

“Mehmet şefe tekrar hatırlatalım”

-Özgür Olgun (29 Mart 2022)

--------

Sayın Hülya Erol, yukarıda yer verilen kişilerin beyanatlarında geçen ilgili süreçlerin öncesinde; konuyla alakalı olarak TAFED’in ilk başkanı Sayın Haşim Demirtaş ile uzun yıllar önce arasında geçen olayı Şeffaf Bölge programında şu ifadelerle anlatmıştı:

“-AŞÇILIK, MESLEK OLARAK GEÇMİYOR TEMİZLİKÇİ OLARAK GEÇİYOR- Aşçılığın meslek olarak tanınması için dosyalar hazırladık, gidelim yapalım dedik…’Kimseyle kötü olmak istemiyoruz’ dediler...Haşim Demirtaş (TAFED Kurucu Eski Başkanı) benim telefonlarıma çıkmıyor…”

-Hülya Erol (Kendisinin açıklamalarını izlemek için: Lütfen Buraya Tıklayınız  )

 

TCRM DEPARTMENT OF ARCHIVE 
-
TMDH ARŞİV BÖLÜMÜ
2313_LKKHJKLJKDSA_224664074_345637577197971_8235553077314181630_n.jpg

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN ARŞİV BAĞLANTILARI

  1. -15 ARALIK 2019-TÜRK MUTFAĞINA EN BÜYÜK İHANETİ YAPTILAR
  2. -28 ARALIK 2019-GAZETECİ ÖZKAN ALTINTAŞ'IN RÖPORTAJ TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİR
  3. -23 EYLÜL 2020 ZEKİ AÇIKÖZ’ÜN TAFED’İ 
  4. -27 KASIM 2020 MEDYAYA UYARILAR YAPAN TAFED'İ KINIYORUZ
  5. -2 ARALIK 2020 MEHMET YALÇINKAYA VE ALAATTİN YALÇINKAYA "PİYASADAN SİLİNİRSİN"
  6. -6 ŞUBAT 2021 VEYİS DURDU  
  7. -18 HAZİRAN RAFET İNCE'NİN LE CORDON BLEU LİSBON DİPLOMASI NEREDE ?
  8. -18 HAZİRAN 2021 SEKTÖRÜMÜZDEKİ ZÜBÜKLER VE ZÜBÜKLERİN ŞEBEKELERİ
  9. -19 HAZİRAN RAFET İNCE’NİN BİR DOLANDIRICILIK VE EMEK HIRSIZLIĞI HİKAYESİ
  10. -23 HAZİRAN 2021 ŞEBEKENİN TAŞERON TEHDİTÇİSİ ALAATTİN YALÇINKAYA
  11. -23 HAZİRAN 2021 PİYASADAN TEHDİT VE BASKILAR İLE ADAM SİLME ŞEBEKESİNİN YETKİ VE CESARET ALDIĞI KİŞİLERDEN BİRİ ZEKİ AÇIKÖZ
  12. -25 HAZİRAN 2021 PİYASADAN ADAM SİLME ŞEBEKESİNİN KONTROLÜNDEKİ SÖZDE MEDYA PATRONLARINDAN YA DA GAZETECİLERİNDEN TAKİYYECİ GÖKMEN SÖZEN
  13. PİYASADAN ADAM SİLME ŞEBEKESİ - CEVAPLAR ARANIYOR ÇAĞRISI- 26 HAZİRAN 2021

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo