15 NİSAN'ı YA DA 20 EKİM'i SÖZDE AŞÇILAR BAYRAMI SANANLARA SORUYORUZ - Türk Mutfağı Hareketi

15 NİSAN'ı YA DA 20 EKİM'i SÖZDE AŞÇILAR BAYRAMI SANANLARA SORUYORUZ

15 NİSAN'ı YA DA 20 EKİM'i SÖZDE AŞÇILAR BAYRAMI SANANLARA SORUYORUZ

(“Sözde davalarının Türk Mutfağı olduğu söylenenlere her yıl bugün 15 Nisan’da ve gelecek 20-21 Ekim’de şunları sormalısınız…”DEDİ...)

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, kaleme aldığı makalesinde;

-15 Nisan’ı veya 20-21 Ekim’i Aşçılar Bayramı Olarak Kutlayanlarda Mantık Var Mıdır?

-Mantık Nedir?

-Mantık Göreceli Bir Kavram Mıdır? sorularını sorarak farklı alanlardaki bilimsel değerlendirmelerini yazdıktan sonra Aşçılar Bayramı konusunu değerlendirdi.

Sayın Tolgahan Gülyiyen, yazısının bir bölümünde “Sözlerim, yazılarım ve çalışmalarım aklı başında mantıkla düşünen insanlar içindir.” Diyerek “Eğer sizde onlardansanız, hamasetle sözler söyleyerek sözde davalarının Türk Mutfağı olduğu söylenenlere her yıl bugün 15 Nisan’da ve gelecek 20-21 Ekim’de şunları sormalısınız…” dedi ve ardı ardına cevapsız bırakılan sorularını sordu.

Bilimde bile ilim insanları tarafından doğru zannedilen yanlışların da olabileceğine değinen Sayın Gülyiyen, yumurta konusunda örnek vererek şu ifadeleri kullandı;

“Toplumlar, mantıklı olduğunu zannettikleri mantıksız, yanlış düşüncelere bazen sorgulama yapmaksızın itibar edebilirler. Ya da tam tersi: Mantıksız olduğu zannedilen mantıklı, doğru düşüncelere toplumlar tepkiyle yaklaşabilir. Doğru zannedilen yanlışlara körü körüne inanmamanız için okumak, düşünmek, araştırmak, merak etmek ve şüpheyle edindiklerinizi sorgulamak çok önemlidir. Bunları eksiksiz yaptığınızda mantıken doğruya ulaştığınızı zannetseniz bile mutlak doğruya ulaştığınız hissiyatına da asla kapılmamalısınız. Mutlak doğru veya hakikate ulaşıp ulaşmadığınızla ilgili aklınızın bir köşesinde her zaman diri olarak tutacağınız bir şüphe çalışmalarınızda gelişim için çok önemlidir. Bugün bilimsel çalışmalarla doğruluğu kanıtlanarak belirlenmiş bir olgu, düşünce ya da tez; gelecek çağların değişen teknolojik imkanlarıyla çürütülebilir. Örneğin: Yumurta tüketimi konusunda kolesterol uyarısı yapmış olan bilim insanlarının geçmişteki açıklamaları, yakın zamanda elde edilen çalışmaların neticeleri sonucunda bugünlerde oldukça anlamsız kaldı. Yumurta tüketimi konusunda geçmişte yapılan uyarı açıklamalarının doğru olmadığı hatta yumurtanın kolesterolü tetikleyerek kontrolsüz olarak vücuda zararlı etkisi konusunda aslında doğru zannedilenlerin tam tersine kolesterolü düşürebilecek düzeyde bile vücuda faydalı olabileceği anlaşıldı. Yine yumurtanın beyin gelişiminde önemli bir besin olduğu belirtildi. Bu açıdan da değerlendirdiğimde bilimsel olarak bile olsa doğrular şartlara göre değişebilmektedir. Buda şunu gösterir: Eski teknolojiyle yapılmış olan bilimsel çalışmalarla elde edilmiş olan doğru ya da hakikat olduğunu zannettiklerimiz konusunda da yanılmak olasılığı her zaman vardır.”

Sayın Tolgahan Gülyiyen, yazısının bundan sonraki bölümünde ise Aşçılar Bayramı konusunu değerlendirdi.

TARİHSEL AÇIDAN BAKMAK KAÇINILMAZ BİR GEREKLİLİKTİR

Aşçılar Bayramı konusunda tarihimize dikkat çeken Sayın Gülyiyen, “Toplumda veya aşçılık mesleğinde camia dediğimiz toplulukta bilinen yanlışlardan sadece biri olarak ‘Aşçılar Bayramı’ meselesine derinlemesine tarihsel açıdan da bakmak kaçınılmaz bir gerekliliktir.” Dedi.

DEĞİL BÜYÜTEÇ ONLARA TELESKOP BİLE VERSENİZ GÖRMEZLER, GÖREMEZLER

Paylaştığı bir fotoğrafa atıfta bulunan Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen şunların altını çizdi: “Türk Mutfağı için çalıştığını söyleyenlere veya diğerlerine, fotoğrafa niye uzaktan bakıyorsunuz ki diye sorsak… Ya da yakınlaştırıp fotoğrafa bakınız desek; yine konuyu anlayamayacak olan kitleler halinde insan toplulukları olur. Bu gruba dahil olan topluluklara görmek istemediklerini göstermeye çalışsanız ve bunu yaparken değil büyüteç onlara teleskop bile verseniz yine de onlar gerçekleri görmezler, göremezler. Bu ve benzeri fotoğraflara da uzun yıllardır çok uzaktan baktıkları için onların bazıları bugün 15 Nisan’ı bazıları da 20-21 Ekim’i ‘Aşçılar Bayramı’ zannedip kutluyorlar. Kendileri gibi okumayan, düşünmeyen, araştırmayan ve sorgulamayan insanlar da körü körüne bilinçsiz şekilde Türk Mutfağı diyerek ne yazık ki yabancıların belirledikleri tarihlere itibar etmeye devam edebiliyorlar.”

UZUN YILLARDIR TÜRK MUTFAĞI İLE İLGİLİ CÜMLE BİLE KURMAYANLAR, KURAMAYANLAR

Yazısında yıllar önce “Türk Mutfağı” bile diyemeyenlerin bugünlerde kendilerine bazı değerlerimizi kısmen ya da tamamen şemsiye yaptıklarına da değinen Sayın Gülyiyen, bunların genç meslektaşlarımızı da yanlış düşüncelere yönlendirdiğini ifade ettikten sonra yazısını şöyle sürdürdü:

“Uzun yıllar önce Türk mutfağı ile ilgili olarak cümle bile kurmayanlar, kuramayanlar; bugünlerde Türk Mutfağı ile ilgili cümle kurduklarında ağızlarına “dava” kelimesini bile almaya başladılar. Bunlara ve benzer türevlerine sorulması gereken çok husus vardır. Onlar, o soruların en basitlerinin cevaplarını vermek yerine sadece saçmalamakla meseleleri geçiştirmekle yetinmişlerdir. “ diyen Sayın Tolgahan Gülyiyen, “Sözlerim, yazılarım ve çalışmalarım aklı başında mantıkla düşünen insanlar içindir.” Dedi ve hemen ardından hamasetle sözler söyleyenlere her yıl sorulması gereken sorular olduğunu şu sözlerle ifade etti ve sorularını ardı ardına sıraladı.

HER YIL BUGÜN 15 NİSAN’DA VE GELECEK 20-21 EKİMDE ŞUNLARI SORMALISINIZ

“Sözlerim, yazılarım ve çalışmalarım aklı başında mantıkla düşünen insanlar içindir. Eğer sizde onlardansanız, hamasetle sözler söyleyerek sözde davalarının Türk Mutfağı olduğu söylenenlere her yıl bugün 15 Nisan’da ve gelecek 20-21 Ekim’de şunları sormalısınız:

1-Yabancıların belirlediği günleri bayram günü olarak Türk Mutfağına ve Türk Aşçılarına neden kabul ettirtmek istiyorsunuz?

2-Türk Mutfağının ve Türk Aşçılarının, bayram günü olarak sözde kabul ettiğiniz 15 Nisan ya da sözde 20-21 Ekim günlerindeki tarihleri neye, hangi bilimsel-tarihi-kültürel gerekçelere göre esas alıyorsunuz?

3-Aynı anlamları yüklemeye çalıştığınız bir bayramın kutlanması meselesini uzun zamandan beri yılda iki ya da üç kez neden gündeme getiriyorsunuz?

4-Tüm bunları hangi argümanlarla veya hangi bilimsel-tarihi-kültürel gerekçelerle nasıl açıklıyorsunuz?”

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen yazısını şu ifadelerle sonlandırdı: “Eminim ki şahsi menfaat gözetmeden mantıklı şekilde düşünebilen tüm insanlar aynı soruların cevaplarını arayacaklar ve düşünerek tüm bunları sorgulayacaklardır.”

 * İlgili konularda verebilecek cevapları olanlar dilerlerse düşüncelerini veya cevaplarını e-posta olarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. üzerinden tarafımıza iletebilirler.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ 

tmdh_logA.pngKONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

15 NİSAN'I VEYA 20-21 EKİM'İ AŞÇILAR BAYRAMI OLARAK KUTLAYANLARDA MANTIK VAR MIDIR?-15 NİSAN 2022

26-30 AĞUSTOS TÜRK MUTFAĞININ ZAFER BAYRAMI-30 AĞUSTOS 2020-

TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLANI-9 EYLÜL 2020-

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ- 11 EYLÜL 2020

15 NİSAN İLE İLGİLİ OLARAK OKUYUNUZ, ARAŞTIRINIZ VE DÜŞÜNÜNÜZ DEDİ-15 NİSAN 2021-

TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI BİLDİRİSİ

ZEKİ AÇIKÖZ İLE TAFED'E 15 NİSAN KINAMASI VE PROTESTO AÇIKLAMASI-15 NİSAN 2021-

ZAFERLERİMİZİN TÜRK MUTFAĞI AÇISINDAN ANLAMI--23 AĞUSTOS 2021

26 AĞUSTOS AŞÇILAR BAYRAMI KUTLU OLSUN-26 AĞUSTOS 2021-

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo