< < AŞÇILAR BAYRAMIMIZ 26 AĞUSTOS'TUR DEDİ - Türk Mutfağı Hareketi

AŞÇILAR BAYRAMIMIZ 26 AĞUSTOS'TUR DEDİ

Neden 26 Ağustos’u Türkiye Aşçılar Bayramı Olarak Kabul Edip, Kutluyoruz

Yabancılar tarafından belirlenen tarihler bazılarına göre 15 Nisan, bazılarına göre ise 20 Ekim, Aşçılar Bayramı veya Dünya Aşçılar Günü zannedilir. Ancak bilimsel tarihi verilere dayanan çalışmalarımız Türk Mutfağının Aşçılar Bayramı için bizlere 26-30 Ağustos’u işaret etmektedir.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi (WTCA) ve TMDH, yabancılar tarafından belirlenmiş şekilde birtakım çevrelerin farklı menfaatlerine göre değişkenlik göstermekte olan günlerin neden Aşçılar Bayramı olarak kutlanamayacağını da oluşturduğu çalışmalarla ortaya çıkartmıştır.

Söz konusu bilimsel çalışmalara dayanarak WTCA ve TMDH, Türk Mutfağının Aşçıları için 26-30 Ağustos dışında oluşturulmaya çalışılan Aşçılar Bayramı tarihlerine şerh düşmektedir.

WTCA ile birlikte TMDH, 15 Nisan veya 20 Ekim tarihlerinin neden Aşçılar Bayramı olamayacağını bilimsel ve tarihi verilere dayanarak açıklamakta ve Aşçılarımızın Bayram Günü olarak 26-30 Ağustos dışındaki tüm tarihleri yine bilimsel-tarihi verilere dayanarak kesin olarak reddetmektedir.

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen öncülüğünde ilgili konularda oluşturduğumuz tüm bilimsel çalışmalarımızı internet sitemiz üzerinden de araştırıp sorgulayarak ve düşünerek okumayı bütün çevrelere önermekteyiz.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in bugün bizlerle paylaştığı yazılı mesajını okumak için Lütfen Buraya Tıklayınız.(Aşçılar Bayramımız 26 Ağustos'tur.)

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ 

tmdh_logA.pngKONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

26-30 AĞUSTOS TÜRK MUTFAĞININ ZAFER BAYRAMI-30 AĞUSTOS 2020-

TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLANI-9 EYLÜL 2020-

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ- 11 EYLÜL 2020

15 NİSAN İLE İLGİLİ OLARAK OKUYUNUZ, ARAŞTIRINIZ VE DÜŞÜNÜNÜZ DEDİ-15 NİSAN 2021-

TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI BİLDİRİSİ

ZEKİ AÇIKÖZ İLE TAFED'E 15 NİSAN KINAMASI VE PROTESTO AÇIKLAMASI-15 NİSAN 2021-

ZAFERLERİMİZİN TÜRK MUTFAĞI AÇISINDAN ANLAMI--23 AĞUSTOS 2021

26 AĞUSTOS AŞÇILAR BAYRAMI KUTLU OLSUN-26 AĞUSTOS 2021-

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo