KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN BRÜTÜSLERLE HER ZAMAN YÜZLEŞMELİYİZ DEDİ - Türk Mutfağı Hareketi

KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN BRÜTÜSLERLE HER ZAMAN YÜZLEŞMELİYİZ DEDİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen “Türk mutfağının dünyadaki tüm sorunlarına kalıcı çözümler üretebilmek için her zaman yüzleşmemiz gereken gerçeğimiz içimizdeki Brütüsler’dir.” Dedi.

Kurucu Genel Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen bir yazı dizisi kaleme alarak bazı açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in sektöre dair çok önemli tespitlerinin yer aldığı yazılı açıklamasında bulunan konu başlıklarını bir dizi açıklamalarıyla birlikte 5 konu başlığı altında sizler için şöyle derledik;

  • HER ZAMAN YÜZLEŞMEMİZ GEREKEN GERÇEĞİMİZ: BRÜTÜSLER

"Gerçek değerlerimizi kaybettiklerinde birkaç yıl mezarlarına giderler, adamları aracılığı ile adlarını çelenklerin üzerine yazdırdıkları mezarlardan çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte haber sitelerinde o köhne dernek-federasyonlarındaki değersiz unvanlarıyla yazılar yazdırtırlar. Timsah gözyaşı olarak niteleyebileceğimiz ve sonraları unutacakları o samimiyetsiz mesajlarını yayınlatırlar."

“O yüzden bu tayfayla birlikte bunların başında olan zat, cümle alem tarafından ‘Brütüs’ olarak tanınır ve bilinir. Çünkü Zübük gibi diğer sıfatlarının yanında kendisi aynı zamanda Brütüstür. Çünkü bunların var oluşları bizim gerçek değerlerimizin yok oluşlarına dayanır. Bizim gerçek değerlerimizin silinmeye çalışılmasıyla brütüsler varlıklarını sürdürür. Biz gerçek değerlerimizi bilirsek ve tarihimizi gerçekler üzerine yazarsak hak edenler her zaman hak ettikleri şekilde tarihimizdeki yerlerini alacaklardır. Aksi olduğu müddetçe tarih hep brütüsleri veya zübükleri övecektir. Bu durum şuna da benzer: Arslanlar kendi tarihlerini yazmadıkça avcıların hikayelerini dinlemek zorundasınızdır.”

  • SANKİ GERÇEK DEĞERLERİMİZİ 2020 YILINDA TANIDILAR-ÖĞRENDİLER-ANLADILAR

“Değerli ustalarımızın meslek öğrettiği veya meslek öğrenmelerine vesile olduğu o tüm insanlar sanki 2020’den sonra meslek öğrendi ya da mesleğe ve hayata dair öğrendiklerine katkı sağlayanları yeni hatırladılar. Sanki bulundukları konumlara gelirken o değerli ustalarımız onlara hiç katkı yapmamıştı.”

  • ONLAR TÜRK MUTFAĞINA VE SİZE PAUL BOCUSE YA DA AUGUSTE ESCOFFİER’DEN ÇOK DAHA FAZLA EMEK VERMİŞTİR

“Bilseler de bilmeseler de;

Anlasalar da anlamasalar da;

Türk Aşçılarına ve Türk mutfağına, Paul Bocuse ya da Auguste Escoffier değil; Aydın YILMAZ ve Zeki GÜLYİYEN çok daha fazla katkı sağlayarak emek vermişlerdir.”

  • BU ŞUNA BENZER: MUSTAFA KEMAL’İ ANLAMAK VE ONUN GİBİ DÜŞÜNEBİLMEK GEREKİR

“Efsane değerlerimiz gibi düşünebilmek çok önemlidir. Eğer onlar bugün burada olsalardı, mutfak kültürümüzü nasıl şekillendirirlerdi? Türk mutfağını onların ele alacağı gibi ele alarak şekillendirmek meselesi; işte bu bizim en önemli meselemizdir. Bu esasen aynı zamanda efsane şeflerimizle birlikte Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünebilmeyi de gerektirir. Yoksa her yıl onların resimlerini paylaşmak ve onların resimlerini paylaşanların altına bildik yorumları yazmak sadece birçoğunun kişisel menfaatlerine fayda sağlar ama bu Türk mutfağına ve Türk aşçılarına hiçbir fayda sağlamaz.”

“Nitekim tarihteki önemli değerlerimizin putlaştırılmaya asla ihtiyacı yoktur. Onları anlamaya ve onların yaptıkları üzerine düşünerek ders almış şekilde istikbale bakmaya ihtiyacımız vardır. Bunun aksi şekilde hareket ederek farklı abartılı anlayışlar içine girerseniz; bu şuna delalet eder: Eğer bir mucize olsa ve örneğin Atatürk çıkıp gelse, mevcut olarak en çok Atatürk diyenler ama Atatürk’ün çizdiği yoldan hiç gitmeyenler ya da onun gibi hiç düşünememiş olanlar Atatürk’e bile karşı çıkarlardı.”

  • GERÇEK DEĞERLERİMİZİ ÖLDÜKLERİNDE DEĞİL; BİLAKİS ONLAR HAYATTAYKEN HAK ETTİKLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE ONURLANDIRIN

“Her yıl 7-15 Ocak tarihlerinde paylaşmaktan mutluluk ve onur duyduğumuz bütün resimlerdeki manzaralara bakanların birçoğu aslında gördüklerinin çok azını anlayıp analiz edebileceklerdir.”

“7-15 Ocak 2022 tarihinde Türk mutfağı için önemli çalışmaları bulunan yaşayan değerlerimiz Sayın Hülya Erol hanımın ve Sayın Niyazi Dumlu beyin resimlerinin de yer aldığı manzaralardan birçoğunun asla anlayamayacağı ve göremeyecekleri çok şey çıkarmak mümkündür. Hepsini ayrıntılı analiz şeklinde yazmayacağım. Ancak bunların içinde belki de en önemlisi şudur: Gerçek değerlerimizi öldüklerinde değil; bilakis onlar hayattayken hak ettikleri en güzel şekilde onurlandırın. Yoksa aksi takdirde yanınızdaki ya da arkanızdaki lobilerin desteği ile kim olursanız olun, hangi dünyevi makamda bulunursanız bulunun hatta ne kadar meşhur edilmiş olursanız olun dünyada aklı başında hiç kimse Edirne’den dışarı çıktığınızda esas itibariyle size asla saygı duymayacaktır.”

SAYIN TOLGAHAN GÜLYİYEN'İN KALEME ALDIĞI TÜRK MUTFAĞININ DÜNYADAKİ TÜM SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLMEK İÇİN HER ZAMAN YÜZLEŞMEMİZ GEREKEN GERÇEĞİMİZ: BRÜTÜSLER YAZI DİZİSİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo