TMDH ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN NİYAZİ DUMLU LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR - Türk Mutfağı Hareketi

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN NİYAZİ DUMLU LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

İNFO: For English explanations of awards and medal of merit, please download additional PDF files from the bottom section.

 

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN NİYAZİ DUMLU LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

Türk mutfağının ve ulusal mutfak kültürümüzün lokma ustası;

Dünyadaki lokma kültürü geleneğimizin yaşayan koruyucusu;

Lokmacı Baba unvanlı kitap yazarı Sayın Niyazi Dumlu aşağıda yer verilen hususlardan ötürü TMDH Özel Ödülüne layık görülmüştür.

TMDH Özel Ödülünde Lokmacı Baba Sayın Niyazi Dumlu için Şu İfadelere Yer Verilmiştir;

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜ

Türk mutfağı, ulusal mutfak kültürümüzün çok önemli tatlarından biri olan lokmayı ve lokma kültürüyle birlikte lokma ustalığı mesleğini yaşatarak, bu mesleğin tanıtılıp korunması yönünde Lokmacı Baba olarak dünyada tanınan ve kabul edilen Sayın Niyazi Dumlu beyefendiye fayda dolu önemli çalışmalarından ötürü minnettardır. 

Gelecek nesillerimiz açısından da çok önemli bir örnek olan ve yaşadığı tüm zorluklara rağmen azimle, sabırla uzun yıllardan beri kadim kültürel değerlerimize yakışan ilkeli bir anlayış ile Türk mutfağının önemli tatlılarını uzun yıllardır başarıyla tanıtarak ulusal mutfağımıza Lokmacı Baba marka ismi ile çok önemli katkılar sağlamış olan Türk mutfağının ve ulusal mutfak kültürümüzün lokma ustası;

Dünyadaki lokma kültürü geleneğimizin yaşayan koruyucusu;

Sayın Niyazi Dumlu- Lokmacı Baba, DÜNYA TÜRK MUTFAĞI AKADEMİSİ tarafından TMDH ÖZEL ÖDÜLÜNE layık görülmüştür.

Türk mutfağının lokma ustası, lokma mesleğinin ve lokma kültürünün yaşayan koruyucusu Lokmacı Baba Sayın Niyazi Dumlu şeref defterimize şu duygu ve düşüncelerini yazarak imzalamıştır;

“Türk Mutfağı Diriliş Hareketi’nin mutfağımıza yaptığı hizmetleri gururla takip etmekteyim. Başta Başkan Tolgahan Gülyiyen beyefendiye ve emek veren, destekleyen insanlara şükranlarımı sunuyorum. Sevgimle, Saygımla” Niyazi Dumlu-Lokmacı Baba (7-15 Ocak 2022)

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT NİŞANI TEVCİH TÖRENİ

VE

TÜRK MUTFAĞI ÖZEL ÖDÜLLERİ TÖRENİ

SONUÇ BİLDİRGESİ

WTCA ile birlikte TMDH, tüm dünyada ulusal mutfak kültürümüze gerçek anlamda üstün hizmetleri bulunanları ve silinmek istenmiş olan Onursal Başkanımız Zeki Gülyiyen şefimizden bizlere emanet bırakılan Türk mutfağı davası için çok önemli mücadeleler vererek kadim mutfak sanatları kültürümüze yakışır şekilde ilkeli bir anlayışla Türk mutfağına saygınlık ve değer katanları onurlandırmaya her zaman en adil şekilde değerlendirmeler yapmış olarak azimle, kararlılıkla devam edecektir.

Dünya Üzerindeki Tüm Çevrelere Saygıyla Duyurulur

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

SAYI:30 / KONU: HÜLYA EROL - TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI

LİYAKAT NİŞANI

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI NEDİR TÜM AYRINTILARI

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜ

AYDIN YILMAZ ÖZEL ÖDÜLÜ

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜ

Ek Dosyaları İndir

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo