ŞEFFAF BÖLGE 10 KASIM ATATÜRK ÖZEL YAYINI

ŞEFFAF BÖLGE 10 KASIM ATATÜRK ÖZEL YAYININI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ

Dünyanın ve Türkiye’nin kendi alanında ilk ve tek programı 10 Kasım Atatürk Özel Bölümüyle yayımlandı.

Şeffaf Bölge 10 Kasım Atatürk Özel yayınında Sayın Şef Tolgahan Gülyiyen ile birikte Türk Halk mutfağı araştırmacısı, tatbilir yemek yazarı Sayın Hülya Erol konuşulmayanları konuşmaya devam ediyor.

Şeffaf Bölge 10 Kasım Atatürk Özel yayınında Atatürk’ün sevdiği yemeklerin yanı sıra Türk mutfağı açısından önemli konulara 3. Bölümde de değinilmeye devam edildi.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in hazırlayıp sunduğu, aynı zamanda görüşleriyle yer aldığı söyleşi programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk mutfak sanatları için, Türk aşçıları ve Türk mutfağı için nasıl bir yol izleyeceği de değerlendirilerek konuşuldu.

Konuşulmayanların konuşulduğu programda kadim Türk kültüründe kesinlikle yeri bulunmayan ve farklı cemiyetlerin geleneklerinden Türk mutfak kültürüne uyarlanarak Türk aşçılarına özenti bir anlayış ile musallat edilmiş olan boyunluklara (regalye) değinildi. Türk mutfağına ve Türk aşçılarına özenti anlayışlar ile musallat edilen boyunluklarla birlikte üniformalarımızdaki abartılı aksesuarlar konusunda Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin ne olacağı tüm şeffaflığı ile ele alındı.

Anadolu’nun Türkleşip İslamlaşmasında; Türk esnafının, sanatkarlarının ve şehirciliğinin gelişmesinde çok önemli bir yeri bulunan Ahilik teşkilatı geleneklerinin (Aşçılık sanatı ile ilgili yönlerinin) günümüzde nasıl unutulduğu ve kültürel değerlerimizdeki yozlaşmanın boyutluları Ahilik anlayışıyla birlikte de ele alınarak Şeffaf Bölge’de değerlendirildi.

Günümüzde Türk kültürüne uyarlanmaya çalışılmış olan farklı cemiyetlerin kültürlerine özgü boyunluklar (regalye) ile birlikte aşçıların üniformalarındaki abartılı aksesuarları konusunda Ahi Evran’ın düşüncelerinin de ne olacağı tüm şeffaflığı ile Şeffaf Bölgede değerlendirildi.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

ARŞİV-1

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo