"TÜRK MUTFAK SANATLARINDA ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ESASTIR"DEDİ

"TÜRK MUTFAK SANATLARINDA ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ESASTIR"DEDİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen daha önce 2019 yılı içerisinde sosyal medya üzerinden münazara yaptığı Vedat Milor’ün 30 Ekim 2021 tarihli yazısı içerisinde yer alan “Gastronomide milliyetçilik olmaz. Mutfağımız standartlaşarak fakirleşiyor.” Gibi söylemlerini dünya genelindeki tecrübelerine dayanarak değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı.

Dünyada mutfak sanatlarında milliyetçilik ne düzeyde? Fransa-İtalya-Yunanistan-Almanya örnekleri ile mutfak sanatları alanında yıllardır var olan milliyetçiliği Sayın Tolgahan Gülyiyen anlattı.

“Aşırı milliyetçilik rüzgârı faşizan tutumlarla birlikte Fransa’dan, İtalya’dan esince onların aşçılarını ayakta alkışlarlar. Fransız milliyetçilerini her fırsatta övenler ve sevenler Türk aşçılarının her kültüre yüksek saygı duyan Atatürkçü düşünceye dayalı milliyetçilik anlayışına söz söylemeye cüret dahi etmesinler. Doğrudan veya dolaylı şekilde bile olsa bu onların haddine bile değildir.” Diyen Gülyiyen, bulyoncu olarak nitelendirdiği Vedat Milor’un “Gastronomide milliyetçilik olmaz.” sözünden yola çıkarak konuyla ilgili hürriyetten yayımlanan yazıda yer almayan tüm eksikliklere de kaleme aldığı yazısında değindi.

Sayın Tolgahan Gülyiyen, “Türk aşçıları için Türk mutfak sanatlarında Atatürk milliyetçiliği esastır.” Diyerek yazısını sonlandırdı.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in yazısı için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

Vedat Milor’ün yazısı için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ. (Harici kaynak)

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

30 EKİM 2021-"GASTRONOMİDE MİLLİYETÇİLİK OLMAZ-MUTFAĞIMIZ STANDARTLAŞARAK FAKİRLEŞİYOR" (Harici kaynak)

31 MART 2021-VEDAT MİLOR NEDEN 360 DERECE ÇARK ETTİ

ARŞİV BAĞLANTILARI

29 KASIM 2019-TOLGAHAN ŞEF (vs) VEDAT MİLOR

NE OLMUŞTU: Bir süre önce yemek yazarlığı ve eleştirmenliği çizgisinden çıktığı için Sayın şefimiz Tolgahan Gülyiyen bu konuyla ilgili olarak kendisinin sosyal medya platformu üzerinden Sayın Vedat Milor ile kısa süreli bir münazara gerçekleştirmişti. Bu münazara Sayın Vedat Milor’ün maalesef ki tüm yorumları silmesi ile sonuçlanmıştı. Bu münazara ve olaylar üzerine bir makale kaleme alan Sayın Tolgahan Gülyiyen’in o yazısı bazı haber sitelerinde sosyal medyadan alınarak “Türkiye’de böyle yazı yazabilecek kaç şef var” gibi söylemlerle, başlıklar ile yayımlanmıştı.

Türkiye’de yemek eleştirmeni olarak veya gurme olarak tanınan Sayın Milor, bu çizgisinden çıkarak 3 michelin yıldızlı bir şef ile masasında yaşadığı diyalog üzerinden yurt dışındaki şeflerin karakterlerini bir yargıç gibi yargılama cüretinde bulunmuştu. Sayın Milor Yurt içindeki şeflerimizi ve aşçılarımızı da “Bir türlü dik duramıyorlar” gibi söylemleriyle deyim yerindeyse hor görmüştü. Sayın Şefimiz Tolgahan Gülyiyen ilgili konulara asla sessiz kalmamış ve kendisinin yemek eleştirmenliği çizgisinde kalması gerektiğini Sayın Milor'e açıkça iletmişti. Sayın Gülyiyen, Söz konusu paylaşım üzerinden Sayın Milor ile gerçekleştirdiği bir münazarada Sayın Milor’e bazı örnekler vererek kitap önerisinde de bulunmuştu. Sayın Milor ise örnekler ve kitap önerisine kaba bir şekilde “Küstah” olarak karşılık vermişti. Sayın Gülyiyen’in buna tepkisi ise “Kitap önermek, okumayı tavsiye etmek küstahlık oldu.” dedikten sonra; Sayın Vedat Milor’e açık bir şekilde “Bulyon reklamında oynayan gurme olmaz, dünyayı araştırın, gerçek gurme veya yemek eleştirmenlerine bakınız. Birçoğu gittikleri yerlerde tanınmamak için köşe yazılarında bile yüzlerini gizlerler.  Sadece adlarını veya takma isimlerini yazarlar. Meşhur olmak için, gittiği yerde tanınmak için can atan ve çizgisinden çıkarak ehil olmadığı konularda da yazan bir yemek yazarı ya da eleştirmeni olmaz.” Şeklinde düşüncelerini ifade ettikten sonra sektörde oldukça yankı uyandıran bu makaleyi yazmıştı.

29 OCAK 2021-SOMER SİVRİOĞLU'NA VEDAT MİLOR'DEN DESTEK

14 MART 2021-MİCHELİN YILDIZLARI GÜVENİLİR BİR REHBER Mİ?

21 MART 2021-ZİRVEDE STANDARTLAŞMA-ÖZELLİKLERİNİ KAYBEDİYORLAR

28 MART 2021-YILDIZLAR BİZE GELSE ÜLKE MUTFAĞIMIZ KAZANIR

HARİCİ KAYNAK BAĞLANTISI

18 KASIM 2018-BAS PARAYI AL SIRAYI

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo