40 YILLIK TECRÜBELİ AŞÇIBAŞI NEYİ YAPAR, NEYİ YAPMAZ? - Türk Mutfağı Hareketi

40 YILLIK TECRÜBELİ AŞÇIBAŞI NEYİ YAPAR, NEYİ YAPMAZ?

Mesleğimizdeki iş bilmez liyakatsizler tarafından ilk yıl yakılarak 2’inci yıl ise halkımızın deyimi ile mundar edilerek üst üste yapılan kırmızı et israfını her açıdan değerlendirmiştik. Bu israfı yapanları haberlerine taşıyarak söz konusu durumu başarı gibi insanlara servis edenler de değindiğimiz konular arasında yer almıştı. Bu israfın sorumlularının ‘şaka yaptık’ gibi açıklamaları dahil halkımızın ne dediği tüm açıklığı ile Sayın Tolgahan Gülyiyen ve Sayın Hülya Erol tarafından Şeffaf Bölge programında ele alınmıştı.

Söz konusu israfı ve sorumlularını “Tabiki bu tür organizasyonlarda sorumlular her an her işin başında olamazlar. Görüntülerde sorumlu kişileri göremedim. Eminimki onlar işin başında olsalardı bu aksaklık yaşanmazdı. Demekki yanlış kişiye emanet ettiler bu işi. Hani derler ya "olacağı varsa olur." Gibi düşüncesiz söylemlerle sorumsuzluğa kılıf arayanların dolaylı şekilde iş bilmez liyakatsizleri savunmaya çalıştıkları tarafımıza iletilmiştir. TMDH, bu kişi veya kişilerinde gerçek yüzlerini tecrübe etmiş şekilde çok iyi bilmektedir.

Söz konusu rezaleti dolaylı olarak bile olsa savunmaya çalışanlarla ilgili olarak Sayın Tolgahan Gülyiyen bir yazı kaleme almıştır ve yukarıdaki ifadelerle israfın sorumlularını savunmaya çalışanlara Nasrettin Hoca örneği, Başhekim-Cerrah örneği ve Veteriner hekim örneği vererek ilgili konularda birçoklarına ders niteliğinde olabilecek olan çok önemli hususlara değinmiştir.  

Kurucu Genel Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen ilgili rezaletin sözde başarı haberlerini servis edenlerle birlikte rezaletin sorumlularını dolaylı olarak bile olsa savunmaya çalışanlara ders niteliğindeki yazısını armağan ettiğini açık şekilde şu ifadelerle belirtmiştir: “Halktan kopuk şekilde, halkın ne dediğini görmezden gelerek iki yıl üst üste yabancı ülke temsilcilerinin olduğu söylenen bir mutfak sanatları etkinliğinde kırmızı et israfı rezaletinin haberlerini hiç utanmadan insanlara başarı gibi yutturanlara, yutturmaya çalışanlara bu yazıyı armağan ediyorum.”-Tolgahan Gülyiyen

Sayın Tolgahan Gülyiyen'in kaleme aldığı 40 YILLIK TECRÜBELİ AŞÇIBAŞI NEYİ YAPAR, NEYİ YAPMAZ? konu başlıklı yazıyı okumak için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

ŞEFFAF BÖLGE 2.BÖLÜM (Yakılan Dananın Sorumlu Failleri)

ŞAKA YAPTIKLARINI SÖYLEYEREK SAYGINLIĞMIZI YAKIP YOK EDENLER KİMLER ?

“NİCE AŞÇILAR GÖRDÜM, ÜZERİNDE CEKETİ YOK; NİCE CEKETLER GÖRDÜM, İÇİNDE ŞEF-AŞÇI YOK.” İSRAFIN ŞAKASI OLUR MU?

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo