< < ŞAKA YAPTIKLARINI SÖYLEYEREK SAYGINLIĞMIZI YAKIP YOK EDENLER KİMLER ? - Türk Mutfağı Hareketi

ŞAKA YAPTIKLARINI SÖYLEYEREK SAYGINLIĞMIZI YAKIP YOK EDENLER KİMLER ?

UZUN YILLARDAN BERİ SAYGINLIĞMIZI VE İTİBARIMIZI ŞAKA YAPTIKLARINI SÖYLEYEREK YOK EDİP ZEDELEYENLER KİMLER ?

Şeffaf bölge programının ikinci bölümü yayımlandı. Şeffaf Bölgenin ikinci bölümünü izlemek için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

Mesleğimizle ilgili olarak konuşulmayanların konuşulduğu programda Türk mutfağının önemli ismi Sayın Hülya Erol ikinci bölümde de önemli görüşleriyle yer aldı.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in hazırlayıp sunduğu ve aynı zamanda görüşleriyle katıldığı Şeffaf Bölge’nin ikinci bölümünde Afyonkarahisar’da yaşatılan mesleki yanlışlar, skandallar ve facialar konuşuldu.

Mesleğimizdeki liyakatsiz iş bilmez kişilerin kendi başarısızlıklarından ve rezaletlerinden nasıl başarı çıkartmaya çalıştıkları, Türk mutfağının ve Türk aşçılarının itibarının dünya genelinde nasıl zedelediği konusu da tüm şeffaflığı ile programda değerlendirildi.

1 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiş olan skandal rezaletlerin görüntüleriyle ilgili olarak halkımızın ne dediğine ve ne yorumlarda bulunduğuna da programda değinildi.

Halkımızın konu hakkında ne dediğinden yola çıkarak ilgili rezaletlerde birinci dereceden sorumluluğu bulunanların ise “Şaka Yaptık” gibi ciddiyetsiz ve umursamaz açıklamaları da Şeffaf Bölge’de enine boyuna değerlendirilerek konuşuldu.

İsrafın Şakası olur mu? Bu nasıl bir anlayıştır? diye de soran Sayın Tolgahan Gülyiyen, ilgili konularda Sayın Hülya Erol ile birlikte çok önemli konulara değindi.

 “Nice aşçılar gördüm, üzerinde ceketi yok; nice ceketler gördüm, içinde şef-aşçı yok.” Konu başlığı ile de ayrıca bir yazı kaleme alan Sayın Tolgahan Gülyen, Hz. Mevlâna’nın “Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok; nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.” sözünü mesleğimize uyarladığı yazısında Türk mutfağı için önemli konulara yer verdi.

Sayın Tolgahan Gülyiyen'in kaleme aldığı yazısını okumak için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo