AŞÇILARIN BAŞKENTİ MENGEN'DE EFSANE ŞEFİMİZ AYDIN YILMAZ’I ZİYARET ETTİ - Türk Mutfağı Hareketi

AŞÇILARIN BAŞKENTİ MENGEN'DE EFSANE ŞEFİMİZ AYDIN YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

AŞÇILARIN BAŞKENTİ MENGEN'DE EFSANE ŞEFİMİZ AYDIN YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen 26-30 Ağustos Türk mutfağının Zafer Bayramı ve Aşçılar Bayramı dolayısı ile aşçıların başkenti Mengen’de Efsane Şefimiz Aydın Yılmaz’ın kabrini ziyaret etmiştir.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in Aydın Yılmaz’a atfen 15 Ocak 2019 tarihinde şeref defterimize yazmış olduğu şu duygu ve düşüncelerini sizlerle paylaşıyoruz.

“Değerli Ustamız, Şefimiz Aydın Yılmaz;

Siz ve sizin gibi gerçekten Türk mutfağını düşünmüş duayen ustaları, sadece işlerine geldikleri zaman hatırlayıp, adlarınızı riya ve gösteriş amaçlı anmış olanları hiç umursamıyoruz. Onların değersiz makam ve mevkileri asla umurumuzda bile değil.

Sizlere gereken değerleri vermeyip her fırsatta kendi bulundukları konumlarını, adlarını özentilik içinde mutfak kültürümüzü geri plana atmış olarak, Türk mutfağını yücelttiğini sananlara inat!

Sizleri kendi sosyal medya hesaplarında bir resminizi bile paylaşmaktan utananlara, utanmış olanlara; bundan kasıtlı olarak yüksünmüş olanlara inat!

Gaflet ve özenti ile hareket eden ama söz konusu yabancıların duayen şeflerine gelince onları paylaşmakta hep en önde olmuş olanlara inat!

Biz sizin gibi önemli değerimizi, Zeki Gülyiyen gibi Türk mutfağı davası için canından dahi geçmiş olan gerçek efsane ustaları gelecek nesillere tüm dünya çapında anlatmanın derdindeyiz. 

Eminim ki İstikbalde siz ve sizin gibi ustaların gerçek değerini, gençlerimiz çok daha iyi anlayarak idrak edeceklerdir.

Sizleri ve ideallerinizi daha ileriye götürmek için dün olduğu gibi bugünde aynı yüksek azimle, kararlılıkla ve uykularımızdan dahi feragat ederek istikbale bakıyoruz. Müsterih olunuz: Sizler gibi Türk mutfağının en önemli efsane şeflerinin gösterdiği hedefleriniz, öğretileriniz ve yüksek ideallerinizi daha da geliştirerek ileriye götürmüş bir şekilde bizden sonra gelecek nesillere bırakma görevimizi-sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirmek için yüksek çaba harcamaktayız. Sizleri saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Huzur içinde olunuz.

TMDH-WTCA Genel Başkanı Tolgahan Gülyiyen"

 

Aydın Yılmaz kimdir için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

ARŞİV BAĞLANTISI-2012* SAYIN TOLGAHAN GÜLYİYEN'İ 2012 YILINDA MENGEN'E BEKLEMİŞLERDİ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo