GENEL BAŞKANIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DEVLET MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

TMDH VE WTCA GENEL BAŞKANI TOLGAHAN GÜLYİYEN DEVLET MEZARLIĞINI ZİYARET ETTİ

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen 26 Ağustos Aşçılar Bayramı münasebeti ile Ankara’da Millî mücadele kahramanlarımızın bulunduğu devlet mezarlığına bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Anıt duvara çiçek buketi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunan Sayın Tolgahan Gülyiyen Millî mücadele kahramanlarımızın kabirlerine kırmızı güller bırakmıştır. Sayın Tolgahan Gülyiyen burada şeref defterimize duygu ve düşüncelerini yazarak imzalamıştır.

Şeref defterimize yazmış olduğu duygu ve düşünceleri şunlardır:

“Aziz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin değerli hizmetkarları;

Huzurunda bulunmaktan onur duyduğum değerli Millî mücadele kahramanlarımız;

Ayrıca sizlerle beraber tüm isimsiz Millî kahramanlarımız, şehit ve gazilerimiz;

Türk milletinin mutfak kültürünü dünyada adım attığı her yerde temsil eden bir Türk aşçısı olarak manevi huzurunuzda sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ayrıca Türk mutfağının hizmetkarları olarak tüm arkadaşlarımla beraber tüm dünyadaki en seçkin Türk aşçılarımızı da temsilen bugün burada sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Kutsal bildiğimiz tüm değerlerimizi korumak adına şanlı tarihimizde yaptığınız tüm çalışmalarınız, kazandığınız tüm zaferler ulusal mutfak kültürünüzü koruyabilmek adına bizlere her zaman feyz vermektedir.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile neticelenen kadim tarihimizdeki tüm zaferlerimiz Türk milletinin kutsal bildiği tüm değerleri koruyarak kurtardığı gibi ulusal mutfağımızın akıbetini de belirleyerek Türk Mutfağı adına bizlere tüm dünyada büyük kazanımlar kazanmamıza vesile olmuştur.

Şanlı geçmişimizde yer alan tüm tarihi zaferlerimize dayanarak ulusal mutfağımızın tüm dünyadaki yüksek menfaatleri gereği 26 Ağustos’u Türk mutfağının Zafer Bayramı ve Türkiye Aşçılar bayramı olarak kabul etmiş bulunuyoruz. Aşçılar bayramımızı kutladığımız şu günlerde manevi huzurunuzda bulunmaktan ötürü büyük onur duyduğumu bilhassa belirtmek isterim.

Ulusal mutfağımızın her anlamda maruz kaldığı tüm yozlaştırma faaliyetlerinin üstesinden gelebilmek adına tüm engellere rağmen ilk günkü kararlılıkla yürümekteyim.

Tarihimizden silinmek istenmiş olan şanlı Türk mutfağı davası yolunda şehit şefim Zeki Gülyiyen gibi maruz bırakıldığım tüm güçlüklerden veya külfetlerden öğrendiklerim beni hep daha fazla çalışmaya sevk etmiştir.

Türk mutfağının vazgeçilemez ve asla engellenemez davasının yeryüzündeki bayraktarı olarak çalışmalarıma ilk günkü azimle, kararlılıkla yılmadan devam edeceğim.

Yere düşürülerek çiğnenmek ve silinmek istenmiş olan bu şanlı sancağın çiğnenerek yok edilmesine asla izin vermedim. Hiçbir zaman buna izin vermeyeceğiz.

Zaferimizin yıl dönümünde sizleri bir kez daha Rahmetle yad ediyorum.

Bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Türk mutfağının tüm dünyadaki hizmetkarları ve aşçıları sizlere minnettardır.

Ruhlarınız şad olsun.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi

Türk Mutfağı Diriliş Hareketi

Genel Başkanı

Tolgahan Gülyiyen”

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK ARŞİV BAĞLANTILARI

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLAN EDİLMİŞTİR

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ

26-30 AĞUSTOS TÜRK MUTFAĞININ ZAFER BAYRAMI

ZAFERLERİMİZİN TÜRK MUTFAĞI AÇISINDAN ANLAMI  

2021-26 AĞUSTOS AŞÇILAR BAYRAMI

2021-GENEL BAŞKANIMIZ ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo