GENEL BAŞKANIMIZ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ - Türk Mutfağı Hareketi

GENEL BAŞKANIMIZ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TMDH VE WTCA GENEL BAŞKANI TOLGAHAN GÜLYİYEN ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen 26 Ağustos Aşçılar Bayramı münasebeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, şanlı tarihimizdeki emsalsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrine bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Kırmızı-beyaz güllerin bulunduğu buketi anıt mezara bırakan ve sonrasında Atatürk için saygı duruşunda bulunan Sayın Tolgahan Gülyiyen şeref defterimize duygu ve düşüncelerini yazarak imzalamıştır.

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in şeref defterimize yazmış olduğu duygu ve düşünceleri şunlardır:

“Kutsal Bildiğimiz tüm değerlerle beraber Türk milletinin onurunu koruyup kurtaran kahraman Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Aziz Türk milletinin dahi atası;

Türk milletinin mutfak kültürünü dünyada adım attığı her yerde temsil etmekte olan bir Türk aşçısı olarak manevi huzurunuzda bir kez daha bulunmaktan ötürü mutlu ve onurluyum.

Arkadaşlarımla beraber Türk mutfağının hizmetkarları olarak dünyadaki en seçkin Türk aşçılarımızı da temsilen bugün burada sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Geçmişte Türk kültürünü ve dilini koruyabilmek adına yaptığınız dahiyane çalışmalarınız ulusal mutfak kültürümüzün yüksek menfaatleri doğrultusunda bizlere yol göstermektedir. Geçmişteki inkılaplarınız ve tüm çalışmalarınızla beraber çok zorlu şartlar altında silah arkadaşlarınızla birlikte kazandığınız bütün zaferler yürüdüğümüz bu kutlu yoldaki zorlu mücadeleler karşısında bizlere çoğu zaman feyz vermektedir.

Türk mutfak kültürüyle beraber mesleki dilimiz, içimizdeki bazı gösteriş meraklısı özenti çevrelerce her geçen gün daha fazla yozlaştırılmaktadır. Bu özenti gösterişi meraklısı çevrelere alkış tutan bazı makam ve mevki sahibi güruhlar ise Türk mutfağını yozlaştıranlara cesaret vermektedir. Bunların vahim sonuçları kendini son yıllarda iyice aşikâr etmiştir. En önemlisi: Türk mutfak kültürünü her anlamda koruması gereken genç nesillerimiz ortaya çıkan vahim durumlardan olumsuz etkilenmektedir. Türk mutfağı açısından çok uzun yıllar önce öngördüğüm bu vahametin önünü almak istediğimde yurt içinde türlü engeller ve tehditlerle karşılaştım. Karşılaştığım engeller ya da tehditler beni asla yıldırmadı. Mutfak kültürümüzün içerisinde bulunduğu vahameti mümkün olduğunca en aza indirgeyebilmek adına ulusal mutfağımızın kutsal davası için göreve atıldığım ilk günden beri çalışmalarımı azimle ve kararlılıkla sürdürmekteyim.

Ulusal mutfak kültürümüzün milli kimliğe büründürülmüş bir şekilde kadim değerlerimizle beraber gelecek nesillerimize aktarılabilmesi için bu kutlu yolda canından dahi olan değerli şehit şefim Zeki Gülyiyen gibi bende ant içtiğim şekilde son nefesime kadar azimle yılmadan kutsal davamız için çalışmaya devam edeceğim. Bu manada sizlerden aldığım bayrağı hep daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyim.

Uzun yıllar önce yaktığımız bu meşalenin ateşi gelecekte Türk aşçılarıyla beraber Türk mutfağını tüm dünyada bir güneş gibi aydınlatacaktır. Dünya genelindeki her türlü olumsuzluklara rağmen bu anlamda da ümidimizi hep diri tutmaktayız.

26 Ağustos Aşçılar Bayramımız, 26-30 Ağustos Türk mutfağının ve Türk aşçılarının Zafer Bayramı vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan ötürü büyük onur duymaktayım.

Türk mutfağını ve onun kadim kültürünü bugün tüm dünyada Türk aşçıları olarak her şeye rağmen koruyabilmekteysek, bunda hiç şüphesiz başta sizin ve milli mücadele kahramanlarımızın payı büyüktür. Türlü zorlukların üstesinden gelerek bizlere emanet bıraktıklarınızın yozlaştırılmasını önleyebilmek ve gelecek nesillere emanetleri en doğru şekilde aktarabilmek adına gerektiğinde uykularımızdan dahi feragat ederek gece gündüz demeden çalışmaktayız.

Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk;

Türk aşçıları olarak sizi ve silah arkadaşlarınızı rahmetle anıyoruz.

Türk mutfağının tüm dünyadaki hizmetkarları, aşçıları size ve milli mücadele kahramanlarımıza minnettardır.

Ruhlarınız şad olsun.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi

Türk Mutfağı Diriliş Hareketi

Genel Başkanı

Tolgahan Gülyiyen”

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK ARŞİV BAĞLANTILARI

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLAN EDİLMİŞTİR

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ

26-30 AĞUSTOS TÜRK MUTFAĞININ ZAFER BAYRAMI

ZAFERLERİMİZİN TÜRK MUTFAĞI AÇISINDAN ANLAMI  

2021-26 AĞUSTOS AŞÇILAR BAYRAMI

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo