KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlarız.

Bu Kurban Bayramı’nda müftünün gerektiği gibi açıklayamadığı bir hadisin ne anlama geldiği ile ilgili Sayın Tolgahan Gülyiyen’in yazmış olduğu bir yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

“Boynuzsuz Koyun, Boynuzlu Koyundan Hakkını Alacaktır” Ne Demektir?

 "BENCE MÜFTÜNÜN GEREKTİĞİ GİBİ AÇIKLAYAMADIĞI BİR KONU"

"Yunus Emre o güzel şiirinin kısa bir bölümünde der ki; “Peygamber yerine geçen hocalar, bu halkın başına zahmetli oldu.” Gerçekten de bazıları belki de birçoğu Yunus Emre’nin de dediği gibi pek zahmetli oldular.

Peygamberimiz (S.A.V.) 'Kıyamet gününde hakları mutlaka sahiplerine vereceksiniz. Hatta boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır' buyurmuştur. Bu önemli sözü bir müftü şöyle yorumlamış: ”Kurbanlık hayvanlarımızın hakkına girmeyelim.” Esasen bir din adamının hatta müftünün bu sözü açıklarken yorumu buysa onu dinleyen insanlar ne yapsın! İşte burada boynuzlu koyuna bir örnekte bu sözü böyle yorumlayan müftüdür. Boynuzsuz koyuna bir örnek ise müftünün vaaz verdikleri ya da mükellef olduklarıdır. Peygamberimizin sözü sadece Kurban Bayramındaki insanlar ile hayvanların birbirlerinden alacakları (boynuz) haklarını işaret etmemektedir.

Peki aslında başka neyi işaret ediyor o kutlu nebinin sözü?"

Müftünün gerektiği gibi açıklık getiremediği bu konunun devamını ayrıntılarıyla okumak için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo