IRKÇI VE ERİL DİLE SAHİP PAYLAŞIMLARINDAN SONRA FİRMA ÖZÜR DİLEDİ

İTALYA İLE OYNANMIŞ OLAN MİLLİ MAÇ ÖNCESİNDE IRKÇI VE ERİL DİLE SAHİP PAYLAŞIM YAPMIŞLARDI

Dardanel firması özür açıklamasında bulundu. Ancak sosyal medya kullanıcılarının birçoğu söz konusu açıklamayı ikna edici bulmadıkları yönünde yorumlarda bulunmaya haklı gerekçelerle devam ediyor. Firmanın yayımladığı metinde yer alan “Kadınlarımız” kelimesi de tepkiye neden oldu.

Dardanel firması daha öncede Türk mutfağına, aşçılarımıza ve yiyecek-içecek firmalarına karşı hakaret içerikli reklam filmiyle gündeme gelmişti. Son skandal paylaşımıyla ilgili de geri adım atan firma, yayınladığı özür açıklamasında paylaşımı hazırlayan kurumlar ile ilişkilerin sonlandırılacağını da kamuoyu ile paylaştı.

Her açıdan skandal olan paylaşımın yapılmasından çok kısa bir süre sonra sözcülüğümüzün firmaya ilettiği tepki ve kınama açıklamasının satır aralarında şu ifadelere de yer verilmişti.

“Yaptıkları paylaşımla savunduğumuz kültürel ve ahlaki bazı değerlerimizden uzak olduğu belli olan söz konusu firma nezdinde ilgili rezaletten sorumlu olanlara bir çağrıda bulunuyoruz: Gelecekte yapacakları olası paylaşımlarla ilgili olarak bazı kriterleri önemseyerek göz önünde bulundurmaları ve bu anlamda kendilerine de bir çeki düzen vermeleri gerektiğine inanıyoruz. Yetkili ve sorumluları bu konularda duyarlı olmaya ve toplumun hassasiyetlerini gözetmeye davet ediyoruz. Yine aynı firma yetkililerini bu konularda kabahati bulunanlarla ilgili gerekli adımları atarak söz konusu rezaletlerini sonlandırmak için önlemler almaya da davet ediyoruz.”

DARDANEL FİRMASININ YAYINLADIĞI ÖZÜR AÇIKLAMASI

 "11 Haziran tarihinde sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımdan dolayı, başta kadınlarımız olmak, tüm kamuoyundan özür diliyoruz. Dikkatimizden kaçan ve kurum kültürümüzü hiçbir şekilde yansıtmayan bu paylaşımı hazırlayan kurumlar ile de ilişkimizin sonlandırılacağını kamuoyuna saygı ile bildiririz.  Kadın çalışanlarımızın emeği ile bugünlere gelmiş bir firma olarak şu andan itibaren, iletişimimiz ve sosyal sorumluluk girişimlerimizde, bu bilinci yerine getirmek için çok daha fazla çalışacağız. Saygılarımızla" 

Firmanın bu açıklamasını bazı gerekçelerle inandırıcı ve samimi bulmayan birçok sosyal medya kullanıcısı haklı tepkilerini yayınlanan özür açıklamasına rağmen sürdürmeye devam ediyor.

Gökhan Özbek isimli bir sosyal medya kullanıcısı ise firmanın bu açıklamalarına şu cümlelerle tepki gösterdi.

"1-Kadınlarımızdan değil “kadınlardan” olacak! Hiçbir kadın sizin tekelinizde malınız değil!

2-İtalya’dan da özür dileyeceksiniz. Sizin ırkçı ve eril diliniz yüzünden zaman kaybedemeyiz!

3-İletişim ajansı ile hala çalışmaya devam ediyorsunuz halka yalan konuşmayın!"

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ 

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK ARŞİV BAĞLANTILARI

DARDANEL FİRMASININ MİLLİ MAÇ ÖNCESİ ÇİRKİN VE SAYGISIZ PAYLAŞIMI

DARDANEL FİRMASININ TÜRK MUTFAĞINA HAKARET İÇERİKLİ REKLAMI

DARDANEL FİRMASININ KABAHATİ, BAHANESİNDEN BÜYÜKTÜR

NE YERİDİR, NE DE ZAMANI

ÇİRKİN REKLAM TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo