ÜMİT ÖMER SEVİNÇ USTAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ - Türk Mutfağı Hareketi

ÜMİT ÖMER SEVİNÇ USTAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

ÜMİT USTAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ

Türk mutfak sanatları tarihinde çok önemli bir yeri olan ve 19 Nisan 2012 günü hayatını kaybeden (Ümit Ömer Sevinç) Ümit ustamızı rahmetle anıyoruz.

Ümit ustamızın o son derece nezih, seviyeli ve her anlamda öğretici programlarını hala hatırlamaktayız.

Özellikle Dünyamızın zor zamanlardan geçtiği şu günlerde değerli Ümit ustamızın geçmişte yaptığı tüm çalışmalar meslekte yediden yetmişe herkes için çok önemli bir örnek teşkil etmektedir diye düşünüyoruz. Bu vesile ile herkesi bugün bir kez daha değerli ustamız için hayır duaları okumaya davet ediyoruz.

Sayın Tolgahan Gülyiyen tarafından çok önceleri kaleme alınmış olan ve değerli Ümit ustamızı anlatan görüşlerinin de yer aldığı bir makaleyi bugünün anısına bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz.

“Gaziantep Denilince Hatırlanması Gereken Ümit Usta”

NE MUTLU MENGENLİYİM DİYENE!-(ARŞİV İÇİN TIKLAYINIZ)

"Dün Gaziantep ile ilgili bir etkinlik yapıldı ve takip ettim. Gördüm ki Gaziantep denilince hatırlanması gereken o koca ümit usta orada hiç anılmadı, hatırlanmadı.

Ümit usta, ustadır, efsane ustalar arasındadır. Hatırlanıp genç nesillere örnek gösterilmeyi hak eden ustaların en başında gelen kişilerdendir. Onun İstanbul’da doğması, babasının Gaziantepli bir usta aşçı olması hatırlanmayacağı veya adının silinip gideceği anlamını asla ifade etmez. Çünkü gerçek manada yapmış olduğu işler hatırlanıp örnek alınmayı ve takdir edilmeyi hak ediyor.

Küçük yaşlarda çocukken izlediğim onun o nezih, gayet seviyeli programlarını hala hatırlarım, aklımdadırlar. Anlayabilenler için çok güzel mesajlar içerir. Türk mutfağına gerçekten önemli bir katlı sağlamıştır, vizyon göstermiştir. Ben, ailesi yüzde yüz Mengenli ve rahmetli babasında hem mengene hem de sektöre çok büyük katkılar sağlamış biri olarak niye onu yazıyorum diye düşünenler olabilir. Ama Mengen ırkçılığı yapacak değilim hele o kadar okuyup araştırmış ve dünyayı gezmiş biri olarak. Ayrıca böyle üstü kapalı veya açık olarak ırkçılık yaparak, ayrışmalara neden olan zihniyetlere hiç itibar etmiyorum, onların benim nezdimde bir değerleri de yoktur.

Mengen’in yetiştirdiği kendi değerlerini bile unutup hatırlamaktan bile yüksüneler, görmezden gelenler... Onlar değil mi kendi adlarını hep en ön plana çıkarıp başkalarını ise hor görüp geride bırakmak isteyip, unutturtmak isteyenler ve önlerini kesmeye cüret edenler? Evet onlar... Çünkü onların zihniyetlerinde ırkçılık, adamcılık var... Evet, Mengen Türkiye’nin aşçılar başkentidir. Ümit usta da en az benim kadar, yani bir Mengenli kadar; o başkentin bir üyesidir... Tıpkı Türkiye’deki tüm işinin erbabı gerçekten saygıyı hak eden tüm gerçek ustaların, Mengen’in bir üyesi olduğunu hissetmelerinde hiçbir sakınca olmadığı gerçeği gibi. İşte o yüzden ben hep dedim ve yine diyorum. NE MUTLU MENGENLİYİM DİYENE! Duyan duymayanlara benim, yani Zeki Gülyiyen’in oğlunun böyle söylediğini ve böyle bilinmesini istediğini diyebilir.
Ümit usta seni saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Yaptığınız güzel işlerin üzerine biz gençler ve bizden sonra gelenler hep daha fazlasını koyacaklardır. Hep beraberce istikbale sizin gibi ustalardan örnekler alarak yürüyeceğiz huzur içinde olunuz.
Saygılarımla
TOLGAHAN GÜLYİYEN"

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ 

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo