ALLAH ZALİMLERE MUHTAÇ ETMEDİ - Türk Mutfağı Hareketi

ALLAH ZALİMLERE MUHTAÇ ETMEDİ

Bilgi: Resmî internet sitemizin kamuoyuna açılış tarihi, TMDH'nin ilan tarihi olan 7 Ocak 2020'dir.  Sitemizde bu tarihten önce yapılmış olan açıklamalar sosyal medya üzerinden kamuoyuna açık olarak paylaşılmıştır. Sitemizde yer almakta olan 7 Ocak 2020 öncesi tarihli tüm açılamalar aynı zamanda mevcut tarihleriyle kamuoyuna kapalı olan resmî internet sitemize de yüklenmiştir.

Tolgahan Gülyiyen “ALLAH zalimlere muhtaç etmedi” dedi.

Yıllar önce bazı aşçılıkla ilgili tüzel kişilerin hakkında yapmış oldukları dedikodular için çok sert ifadeler kullandı. Rehber şefimiz Zeki Gülyiyen’in facebook hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi. “O bazı köhne derneklerde, toplantılarda mahalle kadınları gibi dedikodu edip üstlerine vazife olmayan konulara diller uzatanları, cüret edenleri hepsini duydum ve işittim. Bu gün hala varlarsa var olabilirler ancak ben ve arkadaşlarım istikbale bakıyoruz onların dedikodularını, vizyonsuzluklarını hele hele o değer katamadıkları değersiz makamlarını hiç umursamıyoruz”.

TMDH Lideri ayrıca böyle dedikoduları halen bulundukları ve temsil ettiklerini iddia ettikleri tüzel kişiliklere yakıştıramadığını da ifade etti.

Ve çok net ifadeler kullanarak…

“Böyle vizyonsuzluk olmaz. Böyle yerlerde Türk Mutfağı adına neler yaparız, nasıl stratejiler geliştiririz gibi konuları irdelemeleri gerekenler. Maalesef kimin nasıl önünü keseriz, kimin nasıl hakkına girer dedikodusunu yaparız gibi konularla meşgullerdir. Bu Türk mutfağı adına bizim adımıza büyük bir utanç vesilesi olarak yeter.” Diyerek düşüncelerini aktardı. Ve Türk mutfağı yerine, böyle değersiz işlerle vakit harcayanları, TMDH olarak kınıyoruz dedi.

Açıklamanın tamamı aşağıdaki gibidir. 

"Yıllardır, Keyfimin kâhyası nerede oturuyor diye merak edenler vardı. İnsanların yıllar sonra bile hususi mesaj atarak yazdığım makaleler için teşekkürler ettiği yazılardan çok rahatsız olup, O bazı köhne derneklerde, toplantılarda dedikodular yapıp “Bu çocuk çok dik kafalı hiç söz dinlemiyor babası nasıl yetiştirmiş” diye haddi hududu olmayan sözler söylemeye cüret edenler vardı. Hepsini işittim duydum, biliyorum. Bu gün Hala varlarsa var olabilirler sıkıntı yok ama yarın istikbali düşünüyorum ben onların bu derneklerde böyle dedikodular yaptıkları küçük düşüncelerini ve vizyonsuzluklarını değil... hele o değersiz makamlarını hiç umursamıyorum... iyi bilsinler ki keyfimin kahyası orda oturuyor çok iyi bakabilirler. Ben hala o 20 yaşımdaki babamın oğlu o adamım! ve 20 yaşımdaki fikirlerimin üstüne 10 kat daha koydum planla, programla çalıştım...Ha babam beni nasıl yetiştirdi dedikodunuza gelince, zaman hepsini göstermiyor mu yavaş yavaş... Koca Mengenli zeki usta, ustaların ustası babam beni Oğuz atadan bu yana, Köroğlu’ndan, Fatihlere, Mevlanalardan, Hacı Bayram veli ve Akşemsettinlere, Mustafa Kemallere değin daha adını hatırlayamadığım bütün soyumun ulularına kadar, soyum soyunu nasıl yetiştirmişse; işte babamda beni o hedefler ve ülkülerle yetiştirdi. Bunları anlamak vizyonu dar kişilerin dün harcı değildi, bu günde değil. Hele Bir de söz etmeleri, "bir Zeki Gülyiyen daha istemiyoruz." gibi ifadeler kullanmaları üstlerine vazife hiç değildi...Bu gün ise hadlerine bile değil. Zeki Gülyiyen’in oğlunu, konuştuğunda özüne sahip çıktığını anlatan ama icraata gelince ise tamamen bambaşka olan özentici kişilerle karıştırmasın hiç kimse!

Saygı ve sevgiler diye ekleyim de herkes üstüne almasın... Ya da alabilir sonuçta keyfimin kahyası benim dimi...ALLAH’a çok şükürler olsun, o beni zalimlere muhtaç etmedi, işlerimi insanlara hiç bırakmadı...Elhamdülillah.

Hey gidi koca zeki ustanın oğlu hey hiç babana yakışır bir evlat olamadın. Bazen bakarsınız baktığımız şey gördüğümüz şemiymiş yıllar sonra anlarsınız... ben acımı kendi halimde içimde yaşarken ve Yaradan ile dertleştim, arama kimse sokmadım diye beni mecnun sanmıştı bazıları dimi... Eyvallah! ALLAH hepsinden razı olsun bu da babam yaşasa diyeceği gibi “zeki ustanın oğlundan camiaya hediyem ve selamım olsun…"

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logo.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo