CEMAL TÜRKAN'I ANIYORUZ

CEMAL TÜRKAN’I ANIYORUZ

25 Aralık 2011 tarihinde vefat etmiş olan ve Türkiye'nin aşçılıktan üniversite hocalığına geçen ilk usta şef aşçısı olan Cemal Türkan'ı saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Türk mutfağı diriliş hareketi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Türk mutfağının efsane ve duayen şeflerini anma haftasının 2021 yılında 11. yılını kutlayacağız.

Bizler her yıl bu hafta içerisinde Türk mutfağının en değerli ustalarını anmaktayız.

Türk mutfağının bilinen kayıtlı tarihinde çok önemli izler bırakmış olan bu değerlerimizi 2020 yılında açıkladığımız ilgili nedenlerden ötürü 9 yıldır kamuoyuna kapalı olarak anmaktaydık.

7 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise tüm dünya nezdinde kamuoyuna açık bir şekilde değerlerimizi hayırla yâd etmeye devam etmekteyiz.  

7 – 15 Ocak 2021’de kutlayacağımız Türk mutfağının efsane ve duayen şeflerini anma haftasına yaklaşırken bu değeri yüksek hafta içerisine Türk mutfağının tarihinde önemli rol oynayan değerli şeflerimizi her yıl olduğu gibi bu yılda hayırla anacağız.

Özellikle gelecek nesillerimize yerini asla dolduramadığımız kendi kahramanlarımızı hatırlatarak, onları örnek göstermeye devam edeceğiz.

7 Ocak 2009 tarihinde trajik şekilde kaybettiğimiz rahmetli şehit şefimiz Zeki Gülyiyen’in ve 15 Ocak 2004 tarihinde hakka yürümüş olan rahmetli şefimiz Aydın Yılmaz’ın yanı sıra; kadim değerlerimize göre Türk mutfağına önemli derecede unutulmaz tarihi hizmetleri bulunan tüm değerlerimizi ölüm tarihlerine asla bakmaksızın her yıl geleneksel olarak kutladığımız 7-15 Ocak Türk mutfağının efsane ve duayen şeflerini anma haftamız içerisine dâhil edeceğiz.

Türk mutfağının bu önemli haftasına dâhil edilmiş değerlerimiz arasında;

25 Aralık 2011 tarihinde vefat etmiş olan rahmetli şefimiz Cemal Türkan ve 19 Nisan 2012 tarihinde vefat etmiş olan rahmetli şefimiz Ümit Ömer Sevinç (Ümit Usta) yer almaktadırlar.

İlerleyen zamanlarda kadim değerlerimize göre Türk mutfağı açısından gelecek nesillerimize örnek teşkil edecek düzeyde değerlendirilebilecek olduğuna kanaat getirdiğimiz şeflerimiz bu haftaya dâhil edilecekler ve her yıl hatırlanarak hayırla yâd edileceklerdir.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

ÜMİT USTA

KONUYLA İLGİLİ ARŞİV 2019

CEMAL TÜRKAN KİMDİR İÇİN TIKLAYINIZ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo