< < EN BÜYÜK ENGEL ENGELLENMEKTİR - Türk Mutfağı Hareketi

EN BÜYÜK ENGEL ENGELLENMEKTİR

Şefimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen, uluslararası engelliler gününe özel kaleme aldığı bir yazısını bizlerle paylaşmıştır.

TMDH olarak bizlerde tüm engellere rağmen engelleri aşarak hayata tutunmuş ve tutunmakta olan değerli aşçılarımızın ve değerli insanların bu anlamlı gününü kutluyoruz ve Sayın Tolgahan Gülyiyen'in mesajını sizlerle paylaşıyoruz.

En Büyük Engel Engellenmektir! Asıl Engelliler, Engelleri Aşamayanlardır...

En büyük engel engellenmektir. Asıl engelliler, engelleri aşamayanlardır. Engelleri aşmak için engellileri ve engellenenleri destekliyoruz. Biliyorum ki bu sözler klasik engelliler günü mesajlarındandır. Ancak günün anlam ve önemini en güzel ifade eden sözler ve cümlelerde bunlardır diye düşünmekteyim. Bu yüzden bu anlamlı güne özel olarak geçen yıl sosyal medya ’da paylaştığımız bu sözleri yineleyerek sizlerle paylaşmak istedim.

Bu günün kutlanması veya kutlanmaması tartışmalarına değinmeyeceğim. Niyetlerimiz engelleri aşmak üzere ise ve bizler hayatımız boyunca her anlamda bunun için çalışmaktaysak bunu tartışmaya bile gerek yoktur diye düşünüyorum. Bu yüzden öncelikle engelleri aşan ve aşmak için çabalayan herkesi şahsım adına, arkadaşlarım adına ayrıca kutluyorum. 

Ben hayatları boyunca belirli engeller içinde yaşamak zorunda kalmış insanların o engelleri nasıl aşabilmek için mücadele verdiğini ve azimle bu engelleri nasıl aştığını bizzat yaşayarak öğrenenlerden biriyim. Onları en iyi anlayanlardan biri olmaya yetecek kadar engelim olmuştur. Ancak anlamak yetmez. Bu engelleri aşmak ve kaldırmak için birlik olmak ve her zaman engellenenlere destek olmak gerekir. Doğuştan veya sonradan olan engeller karşısında verilen mücadeleleri her zaman çok iyi anlamaya çalışmalıyız diye düşünüyorum. Hayatım boyunca her anlamda engelleri olanları anlamak için çaba gösterdim. Her anlamda bu engelleri hep birlikte el ele vererek aşmaktan başka çaremiz olmadığını da çok iyi biliyorum.

Doğuştan veya sonradan engelleri bulunan insanların içinde bulundukları zor durumları aşabilmek için verdikleri tüm mücadeleler ve çabalar kutsaldır diye düşünüyorum. Yine bu yüzdende onlara "engeli" veya benzer anlamlara gelecek kelimeler kullanarak hitap etmeyi veya nitelemeyi asla uygun ve doğru bulmuyorum.

Dünya’da tüm engelleri aşarak aşçılık mesleğini icra etmekte olan bütün insanların ve aşçılarımızın bu özel, anlamlı gününü en samimi duygularımla bir kez daha kutlarım. Bedensel anlamdaki engelleri olan insanlarımızı ise her zaman en iyi şekilde anlamaya çaba göstermeye devam edeceğiz. Onların engelleri aşmasına her anlamda katkı sağlamaya çabalayacağız.

Her anlamda engelleri kaldırmak için çabalama gayretinde olarak azimle, kararlılıkla çalışanlar elbette engelleri aşacaklardır. Engelleri aşmak için çalışmakta olan bütün meslektaşlarımıza ve değerli insanlara en samimi duygularımla çalışmalarında başarılar diliyorum.

En Derin Saygı ve Sevgilerimle

Aşçıbaşı Tolgahan Gülyiyen

Türk Mutfağı Diriliş Hareketi Lideri

 

1.JPG

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo