LİDERİMİZİN 10 KASIM MESAJI - Türk Mutfağı Hareketi

LİDERİMİZİN 10 KASIM MESAJI

TMDH olarak bilge lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Bu günün anlam ve önemine dair liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen aşağıdaki yazılı açıklamayı yapmıştır. Ayrıca liderimizinde açıklamasında yer verdiği hususla ilgili olarak: Dünya Türk mutfağı akademimizin resmi web sitesinin açılışı liderimizin isteği ile bu gün 10 Kasım 2020 itibariyle gerçekleştirilmiştir.

 

Liderimizin 10 Kasım Açıklaması

Yüce Allah’ın Türk milletine bir lütfu olan bilge lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

Binlerce yıllık kadim kültürümüzde ve tarihimizde her dönemde büyük ve önemli işler yapmış olan birçok bilge, aksakallı, dahi değerlerimiz bulunmaktadır. Tartışmasız ki bunların içlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçek manada önemli bir yer teşkil eder. Bizler binlerce yıllık tarihimizi asla birbirinden ayıramayacağımız gibi o tarihi oluşturan değerlerimizi de asla birbirinden ayıramayız.

Gerçek manada Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünenler nezdinde ölüm sadece ruhun bedenden ayrılması ve her şeyi yoktan yaratan en sevgiliye kavuşma anıdır. İşte o yüzden bedenler ölür ancak gerçek manada değerli tüm fikirler ve eserler ebedi olarak yaşamaya devam ederler. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ünde hala fikren yaşadığı gibi. Tıpkı yıllar önce oluşturduğum fikir ve eserlerimde yer alarakta yaşamaya devam ettiği gibi.

Türk mutfak sanatları alanında yaptığım tüm çalışmalarda hiç şüphesiz ki rahmetli babam öğretmenim Şehit Şef Zeki Gülyiyen gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te benim için bu anlamda önemli örneklerden birisi olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığını armağan ettiği milleti gibi bizlerde varlığımızı ve hatta canımızı Türk mutfağına armağan ettik. Onun Ne Mutlu Türküm Diyene! dediği gibi bende Ne Mutlu Türk Mutfağı Diyene ! Dedim ve her zaman diyorum.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk dilini koruyarak geliştirmek istediği konulardaki ülküleri, çabaları ve çalışmaları gibi bende Türk mutfak sanatları alanında aynı ülkü ve amaçlarla hareket etmekten büyük onur duyuyorum. Bu konularda onun kurmuş olduğu Türk dil kurumu gibi bende Türk mutfak sanatları alanında benzer çalışmaları yapması için yıllar önce Dünya Türk mutfağı akademisini kurdum.

Atatürk, 10 yıllardır kendi alanımda yaptığım çalışmalarda kendisinden rahmetli babam, öğretmenim Zeki Gülyiyen gibi feyiz aldığım ve örnek aldığım tarihimizdeki çok önemli kişilerden biridir.

İşte o yüzden 26 Ağustos 2010 tarihinde kurduğum ve 30 Ağustos 2020 tarihinde ilan ettiğimiz Dünya Türk mutfağı akademimizin resmi internet sitesinin açılışını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

Bu gün 10 Kasım 2020 tarihi itibariyle www.worldturkishcuisine.com adresi tüm dünya insanlarının anlayacağı bir şekilde yayına girmiş ve dünya kamuoyuna açılmıştır.

Kendi alanında Türk dil kurumu gibi çalışmalar yapan, benzersiz görevleri, sorumlulukları ve vizyonu bulunan kurumumuz uzun yıllardır tamamen Türk mutfak sanatları alanında Türk dilini-Türk kültürünü esas alan çalışmalar yürütmektedir.

Bizim gibi düşünenler nezdinde öldüğümüz gün doğduğumuz gündür. İşte benim için ve Türk tarihi için anlamlı günlerden biri olan 10 Kasım 2020 tarihinde bu açılışı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonra da tüm Dünya’daki aziz Türk milletine ve gelecek genç nesillerimize armağan ediyorum.

Yüce Allah hayırlara vesile eylesin.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo