LİDERİMİZİN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Allah’ın adıyla, Allah Resulüne salat ve selam olsun.

Mevlit Kandili, Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi idrak ediliyor. Bu yıl Mevlit Kandili yani Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in doğum gecesi 28 Ekim Çarşamba gününe denk geliyor.

Ayrıca bu vesileyle Türk mutfağının efsane şefleri rahmetli Aydın Yılmaz ustamız ile rahmetli şehit Zeki Gülyiyen ustamızı ve tüm geçmişlerimizi rahmetle, dualar ile anıyoruz. Allah’ın rahmeti ahirete göçmüş bütün geçmişlerimizin üzerine olsun diyerek tüm İslam âleminin kandilini kutluyoruz.

Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen’in bu günün anlam ve önemine dair yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz. Bizlerde değerli liderimiz gibi Avrupa'da farklılıklara tahammülü olmayanların islam peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) efendimize karşı yapmış oldukları saygısızlıkları en sert şekilde kınıyoruz. 

TMDH olarak bizlerde değerli liderimizin ifade ettiği gibi bu bozgunculara karşı tüm dünyadaki aşçılık ve mutfak sanatları camiasını savunduğumuz değerlere yapılmış saygısızlıklara karşı bireyselde olsa sessiz kalmamaya ve en sert şekilde tepki göstermeye davet ediyoruz.

Değerli Liderimizin Mevlit Kandili Mesajı

Öncelikle Allah’ın bize bir kez daha görmeyi nasip ettiği ve bizi bir kez daha ulaştırmış olduğu bu güzel günde, tüm İslam âleminin Mevlit kandilini en içten dileklerimle kutlarım. Bu kutlu gün vesilesiyle tüm Dünya insanlığı için, İslam âlemi için herkese sağlık, bereket, hayırlar getirmesini Rabbimden diler ve ümit ederim.

İslam Peygamberi hiç şüphesiz ki âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Onun doğumu, dünyaya teşrifi beraberinde sonsuz bereket ve hayırlar getirmiştir.

Muhakkak ki herkes sevgilinin, en sevgili İslam peygamberinin güzel ahlakını insanlara olan yaklaşımını çok iyi bilir. O en sevgilinin bu konudaki özellikleri elbette çoktur.

Allahu Teâla (C.C.) "Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin." (Kalem 68/4) suresiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in ahlakının kuran ahlakı olduğunu onaylamış ve O’nu taltif etmiştir. Peygamberimizde “ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim” diye buyurmuştur.

Peygamberimiz haksızlık karşısında ise her zaman mücadele etmiştir. İnsanlar arasında adaleti gözetmiş ve zalimlere karşı durmaktan asla geri kalmamıştır. İslam peygamberi mazlumların yanında zalimlere karşı yer alarak zayıfların hak ve hukuklarını çiğnemek isteyenlere asla müsaade etmemiştir.

“Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez” Bakara-190

Peygamberimiz kendisine karşı yapılan tüm çirkinliklere ve haksızlıklara karşı her zaman sabır etmiştir. Hiç şüphesiz ki peygamberimiz kendisiyle savaşanlara karşı savaşmaktan da asla geri durmamıştır. Bunu yaparken de ‘aman’ dileyenlere kılıç kaldırmamış ve aşırılığa gitmemiştir. Gerektiğinde bağışlamasını bilmiştir. Tıpkı Türk töresinde de olduğu gibi.

“O, Allah’ın elçisi Muhammed’dir. Onunla beraber olanlar da kâfirlere karşı sert, kendi aralarında merhametlidirler. Onları, Allah’ın lütuf ve rızasına talip olarak hep rükûda ve secdede görürsün. Secdenin tesiriyle yüzlerine simaları oturmuştur; Tevrat’ta onlar için yapılan benzetme budur. İncil’deki misalleri ise bir ekindir: Çiftçileri sevindirmek üzere filiz verir, onu güçlendirir, kalınlaşır ve kendi sapları üzerinde durur. Onlar (müminler) yüzünden kafirler öfkeden kahrolsunlar diye (böyle olmuştur). Onlar arasından iman edip dünya ve ahirete yararlı işler yapanlara Allah bir bağışlama ve büyük bir ödül vadetmektedir. ( Fetih Suresi - 29 . Ayet Tefsiri )

Bu mübarek günlerde İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) efendimize hakaret ve saygısızlık içerisinde bulunan herkesi şahsım ve arkadaşlarım adına en sert şekilde kınıyorum.

Hiç şüphesiz ki savunduğumuz kutsallara ve değerlere saygısızlık içinde bulunanlar bu hatalarından dönmedikleri müddetçe büyük gaflettedirler. Bu gaflet içerisinde olanlara Yüce Allah, hatalarından dönmeyi, tüm farklılıklara saygı çerçevesinde yaklaşmayı ve hidayete ulaşmayı nasip etsin.

Bizler her zaman tüm farklı kültürlere ve farklılıklara yüksek saygıyla yaklaşmaktayız. Nitekim binlerce yıla dayanan geçmişimizde atalarımız birçok farklı kültürü, medeniyeti asırlarca birlikte barış ve huzur içinde bir arada tutarak yaşatmıştır. Gayrimüslimler arasında bile hakkı adalet gözetmeye yüksek önem vermişlerdir.

Her zaman ve her yerde belirttiğim gibi farklılıklarımız bizi biz yapan en büyük zenginliğimizimdir. Bu zengin farklılıklara saygı duymayarak İslam Peygamberine, Müslüman Türklere hakaret ederek Avrupa’da nefreti ve ırkçılığı körükleyen söz konusu ismi lazım olmayan dergiyi ve bunu destekleyen her kademede herkesi en sert şekilde kınıyorum. İslam peygamberine bu hakaretleri çizdikleri karikatürler ve bunları destekleyen aşırı söylemler ile yapanlar, insanlık arasında kin, nefret ve ırkçılık içeren söylemleri yayarak insanları bir birlerine düşman edenler; hiç şüphesiz ki yeryüzündeki en büyük bozgunculardır.

Bu bozgunculara karşı tüm dünyadaki aşçılık ve mutfak sanatları camiasını savunduğumuz değerlere yapılmış saygısızlıklara karşı bireyselde olsa sessiz kalmamaya ve en sert şekilde tepki göstermeye davet ediyorum.

Saygılarımla

Tolgahan Gülyiyen

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo