HUKUKSUZ VE GAYRİMEŞRU TÜM GİRİŞİMLERİ KINIYORUZ - Türk Mutfağı Hareketi

HUKUKSUZ VE GAYRİMEŞRU TÜM GİRİŞİMLERİ KINIYORUZ

Liderimiz başkanlığında yönetim konseyimiz gündem dışı bir konuyla ilgili olarak toplanmış ve yaklaşık 45 dakikalık bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirmiştir.

Toplantı öncesi avukatlarımızla da ilgili konu olası tüm boyutlarıyla ele alınarak değerlendirilmiştir. Konuyla ilgili olarak yasal dosya ve arşiv kayıtları oluşturulmuştur.

Toplantı sonrası uluslararası alanda yasal telif hakları tamamen kurumumuza ait olan konularla ilgili olarak aşağıdaki açıklama metninin kamuoyu ile paylaşılarak duyurulması yönünde yönetimimizce net tavır sergilenmiş ve kesin karar alınmıştır.

TMDH TELİF HAKLARI İHLALİ VE YASAL UYARILAR KONUSU

Kurumumuza ait olan bazı açıklamaların, ifadelerin metin içerisinden seçilerek veya olduğu gibi alınarak Türkiye’de bazı kötü niyetli gerçek kişilerce ve tüzel kişilerce kendi adlarına yapılmış bir açıklama gibi sosyal medya mecralarında kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu kötü ve art niyetli kişiler kendi kişisel resimleri ile kurumumuza ait açıklamaları yan yana getirerek altlarında başka bir kişinin adını kullanmak suretiyle görseller oluşturmuşlardır. Söz konusu bu kişide emek hırsızlığı yapılarak oluşturulmuş olan bu görseli kendi sosyal medya hesabında temsil ettiği gruba sözde sahip olduğu unvan ile hitap ederek paylaşma gafletinde bulunmuştur.

Bu paylaşımın üzerinde kurumumuza ait açıklama metni, bu metnin altında ise ilgili şahsın adı ve sözde temsil ettiği tüzel kişiliğe ait unvanı yer almıştır. Kurumumuza ait olan açıklamaların altlarına başka birisinin adını yazarak kamuoyunu ve hitap ettikleri insanları yanıltmaya çalışmak suretiyle kullanma cüretini göstermiş olanları asla görmezden gelip hoş karşılayamayız.

Söz konusu fikir ve emek hırsızlığına yeltenmiş densiz kişi ve tüzel kişiliği en sert şekilde kınıyoruz.

TMDH bu densiz kişilere ve tüzel kişiliğe gerekli yasal tebliği yapmıştır. Söz konusu şahıslar ilgili konuda özür dilemişler ve düzeltme paylaşımı yapmak zorunda kalmışlardır.

İlgili şahısların ve tüzel kişiliklerin ihlal ettikleri kanuni haklarımız konusunda özür dileyerek üzerlerine düşen düzeltmeyi yaptıklarından ötürü bunların kimliklerini kamuoyu nezdinde şimdilik açıklama gereği duymuyoruz.

Ancak TMDH, uluslararası yasalar çerçevesinde belirlenmiş kanuni hakları gereğince ilgili konularda atacağı veya attığı tüm hukuki adımları, uyarıları ve bunların mahiyetini gerek duyarsa kamuoyu nezdinde herkesle paylaşır.

Ayrıca TMDH bu kişilerin ardında olanların ve oyun içinde oyun kurmaya çalışanların farkındadır. TMDH bu şahısları ve tüzel kişilikleri akıllarınca ipte oynatanları çok iyi görmektedir. Bu yüzden bu suçu işleyenlerden ziyade yeri geldiğinde bu kişileri suça teşvik edenleri konuşmayı ve gerekirse bu kişilerle ilgili hukuki kapsamda tedbirler almayı çok daha uygun bulmaktadır.

TMDH aşçılık ve mutfak sanatları alanında tüm Dünya’da emsali görülmemiş derecede yüksek donanım, kabiliyet ve nitelikleri olan uluslararası bir kurumdur.

TMDH kendi resmi web sitesinde kamuoyu ile paylaşılmış olarak yer alan tüm içeriklerin, yazıların, makalelerin, projelerin ve görsellerin yasal sahibidir.

İlgili tüm makaleler, projeler ve görseller değerli liderimizin uzun yıllar boyunca büyük özverileri ve emekleri ile oluşturulmuştur. Ayrıca bu projeler tamamen kendisi tarafından finanse edilerek elde edilmiş olmasına rağmen, değerli liderimiz tüm bu çalışmalarını uluslararası mecralarda Türk mutfağını temsil eden kurumumuza hiçbir karşılık beklemeden vakfetmiştir.

Kurumumuzun lideri Sayın Tolgahan Gülyiyen’in kamuoyu nezdinde belirttiği bütün fikirleri, yazıları, açıklamaları, demeçleri ve dahi söylemleri tamamen TMDH’yi temsil eder.

TMDH, kendisine ait olan bir şeyin başka şahıslarca veya tüzel kişilerce art niyetli olarak farklı şekillerde kişisel menfaat veya kurumsal prim yapma amaçlı çıkar elde etmeye yönelik kullanılmaya çalışmasını kesinlikle hoş karşılamaz ve asla görmezden gelmez.

Bu konularda oluşabilecek olası kötü niyetli teşebbüsler karşısında ise TMDH, yasal hakları çerçevesinde ilgili yasal takibi yaparak gerekli tüm önlemleri alır.

TMDH’ye ait olan haklar ile ilgili söz söylemeye tek yetkili ve sorumlu kurum yasalar çerçevesinde yine TMDH’nin bizzat kendisidir.

TMDH gerek görürse tüm bunlarla ilgili üzerlerine vazife olmayan konulara kamuoyu nezdinde müdahil olmak isteyecek 3.şahıslara veya tüzel kişilere karşı kamuoyunu bilgilendirme amaçlı açıklamalar yapma hakkına da her zaman sahiptir. TMDH kendi hak ve hukukunu ilgilendiren konulara başka kişi veya kurumların kamuoyu nezdinde müdahil olmasını da kesinlikle hoş karşılamaz.

TMDH kendi haklarını tüm Dünya’da savunacak güçte, donanımda ve niteliktedir. TMDH, bu konularla ilgili sahip olduğu kanuni haklarından doğan tüm tedbirleri bizzat alır.

İlgili konularda suça teşvik edilmiş şahıslar veya tüzel kişilikler yukarıda da belirtildiği üzere işledikleri suçu kabul ederek özür dilemişler ve düzeltme yapmak zorunda kalmışlardır. Suça teşvik edilen bu kişilerin hatalarını onların onurlarını da çiğnemek pahasına TMDH’yi de kapsayacak şekilde kamuoyu nezdinde müdahil olmak isteyecek olan 3. şahıslar veya tüzel kişilere karşı ise TMDH tüm hukuki haklarını saklı tutar.  

İlgili konularda kanunlar açısından suç teşkil eden bir ihlal olursa, TMDH uyarı yapmaksızın hukuki süreç başlatabilir.

Hangi platformda olursa olsun TMDH’nin veya liderinin yasal haklarına gerçekleştirilebilecek tüm ihlallerle, saldırılarla ilgili şikâyet veya raporlar tarafımızdan ciddiyetle takibe alınır. Söz konusu şikâyetlerin suç teşkil etmesi durumunda ilgili şahıslar veya kurumlar hukuki haklarımız gereği yasalar çerçevesinde bilgilendirilir ve düzeltme yapmaları talep edilir. TMDH, söz konusu ihlal veya saldırı durumunun mahiyetine göre uyarı yapmaksızın yasal yollara başvurma hakkını da her zaman saklı tutar.

TMDH kendi haklarını uluslararası hukuk çerçevesinde azim ve kararlılık ile sonuna kadar savunmakta her zaman kararlıdır.

Genel anlamda sahip olduğumuz uluslararası hukuktan doğan yasal haklarımız sitemiz üzerinde de yer alan yasal uyarılar kısmında belirtilmiştir.

Başkasına ait bir çalışmayı kaynak belirtmeden izinsiz kullanmak ve başka kurumlara ya da şahıslara aitmiş gibi kamuoyu nezdinde göstermeye çalışarak çıkar, menfaat veya maddi kazanç elde etmeye çalışmak hem yasalar çerçevesinde suç teşkil eden bir durumdur, hem de yüz kızartıcı suçlar arasında yer almaktadır. Kişi veya kurumları bu suça teşvik eden gerçek kişileri ve tüzel kişileride da en sert şekilde kınıyoruz.

Tüm bu konularda herkesi yüksek derecede duyarlı olmaya ve emeğe saygı duymaya davet ediyoruz.

Yasalara ve emeğe saygı duyan herkesin TMDH’nin tüm dünya nezdinde sahip olduğu kanuni haklarına ve telif haklarına yüksek saygıyla yaklaşarak gerekli hassasiyetleri göstermeleri gerektiğini önemle belirtmek istiyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur

TMDH SÖZCÜLÜĞÜ

sözcü.jpeg

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo