< < YOĞURDUNUZUN KOKTUĞUNU BİLMEYEN KALMADI - Türk Mutfağı Hareketi

YOĞURDUNUZUN KOKTUĞUNU BİLMEYEN KALMADI

YOĞURDUNUZUN KOKTUĞUNU BİLMEYEN KALMADI

Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen'in 5 Ekim 2020'de 1 yıl önceki yazısına ithafen önemli bir düşüncesini sosyal medya hesabında paylaştı. Sayın Tolgahan Gülyiyen geçen sene aynı zamanlarda 5 Ekim 2019 tarihlerinden itibaren sosyal medya hesabından paylaştığı bazı yazılarını kendi haber sitelerinde yayımlayanlara hitaben bazı açıklamalarda bulundu. Söz konusu paylaşımlarında taraflı, sansürcü yayın politikaları bulunan sektörel haber sitelerine kuvvetli argümanlarıyla beraber yüklendi.

Aynı kişiler ve haber sitesi Sayın Şef Tolgahan Gülyiyen ile Sayın Vedat Milor arasında sosyal medya üzerinde geçmiş olan bir münazara sonucu liderimizin sosyal medya hesabı üzerinden yazdığı bir makalesini de geçen sene bu paylaşım üzerinden alarak (kopyala-yapıştır marifetiyle) kendi sitelerinde yayımlamışlardır. Liderimizin bu yazıları ilgili sözde habercilik sitesi tarafında kendi sitelerinde göz boyama amaçlı attıkları başlıklarla yayımlanmıştır.

 "ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ BU YAZIYI OKUYUNUZ... KAÇ TANE KENDİNİ BÜYÜK ŞEF DİYEN KİŞİ BÖYLE YAZI YAZABİLİR" gibi kendi söylemleriyle atılan başlıklar ile liderimizin sosyal medya hesabından alınarak yayımlanmış olan yazısı ve diğer yayımladıkları yazıları aradan bir yıl geçmeden sözde tarafsız habercilik yaptıkları iddiasında bulunulan siteden kaldırılmıştır.

Ne liderimizin, nede bizlerin ilgili sözde habercilik yaptıkları iddiasında bulunan kurumdan herhangi bir konuda taleplerimiz asla olmamıştır. Kendileriyle yayımladıkları yazılar veya haberlerle ilgili de asla hiçbir şekilde iletişime geçilmemiştir.

Tamamen göz boyamaya çalışmış olan ilgili şahıslara veya kurumlara asla tarafımızdan itibar edilmemiştir.

Yıllar önce yandaş oldukları kurumların baskılarına boyun eğerek liderimizin cevap hakkı olduğu konularda bu hakkını kullanmasına izin vermemiş olanları ve yine liderimizin sektöre dair “Birlik olunması” konusunda yazdığı yazılarını bazı federasyonlarda ve derneklerde görev yapan herkes tarafından iyi tanınmış kişilerden aldıkları talimatlar sonrası sansürleyerek engellemiş olan söz konusu bu kişileri ve kurumları şiddetle kınıyoruz.

Yapmaya çalışmış oldukları göz boyamalarının ne dün, ne bugün, nede gelecekte asla tarafımızdan kıymeti harbiyesinin bulunmayacağını herkesin bilmesinde yüksek fayda görüyoruz.

Yıllar sonra liderimize göz boyama amaçlı yaklaşmak isteyerek kendisinin yazdığı yazılarını sosyal medya hesabından alarak önce yayınlayan sonra ise liderimizden bekledikleri karşılığı bulamadıklarında bu yazıları kaldıranların iç yüzlerini uzun yıllardır herkes gibi iyi biliyoruz.

İşlerine geleni alıp yayımlayan, işlerine gelmeyeni ise yayımladıktan sonra kaldırıp silen, sansürcü ve çıkarcı kişilere asla hiçbir zaman itibar etmediğimizin kamuoyu nezdinde çok iyi bilinmesinin önemine kesin ve net bir şekilde vurgu yapmak istiyoruz.

Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen taraflı, sansürcü ve işlerine geldiği gibi yayın politikaları bulunan sektörel haber sitelerine ithafen bu gün aşağıdaki açıklamayı sosyal medya hesabından yapmıştır.

Siz Yoğurdum Ekşi Demeseniz Bile Uzun Yıllardır Yoğurdunuzun Koktuğunu Bilmeyen Kalmadı

Bazıları uzun yıllardır sadece haber verdikleri iddiasındalarmış. Bünyelerinde görevli arkadaşlarının kendi reklamlarını yapmaları yasakmış. Bunu paylaşarak insanlara duyurma derdinde olanların “yoğurduna ekşi” demeyen sahtekâr satıcıdan farkı yoktur. Samimi olarak belirtmeliyim ki sitelerinde uzun yıllardır firma reklamı kovalayanların böyle açıklamalarına sadece gülüyoruz. Bazı aşçılar federasyonu müdürleri gibi bulundukları kurumları reklam panosuna çevirerek kendi ceplerini doldurmanın derdiyle uzun yıllardır hareket ediyorlar. Bazı şeyleri konuşmamak bilmediğimiz anlamını ifade etmez. Kişisel çıkarlarıyla Türk mutfağına en büyük ihanetleri yapanları elbette iyi biliyoruz. Bu bizim savunduğumuz Türk mutfağı davasına olan sorumluluğumuzun gereğidir. Bu dava öyle birilerinin laf olsun diye kuru kuruya dedikleri davalarına benzemez. Onların davaları kişisel çıkarlarının başladığı yerde biter. O federasyonlarda Türk mutfağı ile ilgili dava adını daha yeni yeni ağızlarına alanların davaları ceplerini doldurmaları söz konusu olduğunda son bulur. Kişisel çıkarlarını Türk mutfağının önüne koyan bu gafillerden Türk mutfağı adına nasıl tarafsız bir tutum beklenemez ise, bunların yandaş medyasından da asla tarafsız bir tutum beklenemez. Ancak yine de tüm farklı görüşlere yer veren ve Türk mutfağı konusunda gerçekten samimi aşçılık medyası olduğunu da biliyoruz. O yüzden efendiler! Siz yoğurdum ekşi demeseniz bile uzun yıllardır yoğurdunuzun koktuğunu bilmeyen kalmadı.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo