26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLAN EDİLMİŞTİR - Türk Mutfağı Hareketi

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLAN EDİLMİŞTİR

26-30 AĞUSTOS TARİHLERİ BU GÜN İTİBARİYLE TÜM DÜNYA GENELİNDE TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI İLAN EDİLMİŞTİR

Bu gün liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen öncülüğünde 26-30 Ağustos tarihleri bundan böyle dünya genelinde Türkiye Aşçılar Bayramı ve Türk Mutfağının Zafer Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Konuyla ilgili liderimizle aynı düşüncelere sahip olan meslektaşlarımızıda temsilen güçlü bir irade ortaya koyan liderimiz sayın Tolgahan Gülyiyen 9 sayfalık 9 Eylül bildirisi yayımlamış ve bizzat imzalayarak ilan etmiştir. Bu bildiride 26-30 Ağustos tarihlerinin  Türkiye Aşçılar bayramı olarak esas alınmasının tüm tarihi nedenleri bilimsel tarihi veriler ışığında da değerlendirerek ifade edilmiştir. Konuyla ilgili liderimizin kısa konuşması aşağıdaki ifadeleri içermektedir.

"Merhaba Değerli Kardeşlerim!

Elhamdülillah İzmir’e kavuştuk!

Bu gün 9 Eylül 2020, İzmir’in ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun tam 98. yılı.

Yurdumuzun düşman işgalinden kurtulmasında emeği bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum.

Allah cümlesinden razı olsun.

Tüm dünyadai farklı coğrafyalar üzerinde yaşayan Aziz Türk milleti ve Türk mutfağının değerli emektarları,

Bu gün yayımladığımız bir bildiri ile tüm Dünya’da 26-30 Ağustos tarihlerini bundan böyle Türk mutfağının Zafer Bayramı ve Türkiye Aşçılar Bayramı olarak ilan etmiş bulunuyoruz.

Kutlu olsun!

Ayrıca bu konuda yayımladığımız kısa bildirinin tam metnini de sitemizden bulmanız mümkündür. 9 sayfalık tam bildiri metnini herkesin okumasını tavsiye ediyorum.

Allah utandırmasın, Cenabı haktan hayırlara vesile olmasını dilerim

Saygılarım ile, Hoşça kalınız."

 

Ayrıca 9 sayfalık  9 EYLÜL 2020 BİLDİRİSİNİ İNDİREREK OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Ayrıca duyuru kısmındaki özet bildiriyi okumak için LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

Ayrıca dipnot: Konu hakkındaki 9 sayfalık 9 Eylül Türkiye Aşçılar Bayramı bildirisi ve bu bildirinin özet niteliğinde bulunan yukarıdaki duyuru açıklaması; (TAFED) Türkiye Aşçılar Federasyonu’na , (TAŞFED) Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’na ayrıca (PROCHEF) Uluslararası Eğitimci Profesyonel Şefler Federasyonu’na 9 Eylül 2020 tarihi ile genel sekreterliğimizce resmi olarak tebliğ edilmiştir. Ayrıca ilgili bildiri gerek görmemiz halinde farklı kurumlara, gerçek veya tüzel kişiliklere farklı dillerde olarak da tebliğ edilebilir.

Ek dipnot: Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun sitelerinde belirttikleri söz konusu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. eposta adresleri çalışmadığından ötürü iletim hata raporu almış bulunuyoruz. Söz konusu adrese daha önce tarafımızdan eposta kesinlikle gönderilmemiş olup bu hata tamamen karşı tarafın teknik arzasından kaynaklanmaktadır. Bu konuyu en kısa zamanda gidermelerini kendilerine tavsiye ediyor. Söz konusu tebliği sosyal medya hesaplarından etiket olarak yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bildirimiz etiket sonrası sosyal medya hesabımıza yazılan gmail eposta adresine yollanarak tebliğ edilmiştir.

 

Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen'in genel manada çok önceleri ifade ettiği bazı duygu ve düşüncelerini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

 

BELLİ SINIRLARIN DIŞINA ASLA ÇIKMAMIŞ OLANLARCA HİÇBİR VAKİT ANLAŞILAMAZ

Arşiv (Türk mutfağı ve onun kadim mutfak sanatları kültürü ile ilgili olarak gerek geçmişte söylediklerimiz, gerek yakın zaman da ortaya koyduklarımız, gerekse gelecekte ortaya koyacaklarımız belli sınırların dışına asla çıkamamış olanlarca hiçbir vakit anlaşılamaz. Bu onların karakterinden ileri gelen bir anlamamazlığa vurmaktır. Yoksa onlar birçok şeyi anlasalar bile hem mesleksel anlamda, hemde karakter anlamında sahip oldukları taraflı tutumları, bencil olarak hep ben diyen bağnaz anlayışları ile köhne düşünce yapıları gerçekleri asla kabullenmemelerini ve doğruları kesin olarak reddetmelerini sağlar. İşte bu yüzden böylesi bağnazlardan bizleri anlamasını beklemek veya onları ikna etmeye çabalamak tamamen zaman kaybıdır. Bunu bile bile böylesi kişi veya topluluklardan bizi anlamalarını beklemek asla akıl ve mantık ile de bağdaşmaz. Böyleleri ile beraber çalışmalar yapmamız ise kesinlikle düşünülmemelidir, çünkü bu sadece bize külfet getirerek bizi yavaşlatacaktır. İşlerine gelmeyen konularda kişisel çıkarları bakımından işlerine göre davrananlar ve kıskançlık duygularıyla hareket edenler hususunda bizim üstümüze düşen sadece çalışmalarımızı ve kararlarımızı açık olarak tebliğ etmektir. Ayrıca birçoğunun tamamen kişisel çıkarlarına göre, kendi menfaatleri açısından şekillendirdiği Türk mutfağını bizler binlerce yıllık kadim tarihimize göre şekillendirerek tüm Dünya’da her alanda temsil etmekle yükümlüyüz. Bunuda kurulduğumuz ilk günden beri kararlılıkla sürdürdüğümüz gibi istikbalde de bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Tolgahan Gülyiyen)

BİZLER ASLA KİN VE NEFRET NAZARI İLE BAKARAK DA HAREKET EDEMEYİZ

Arşiv(Türk mutfağını yabancı özenticiliğine kurban etmiş olanlar ile meslektaşlarımızı da kişisel çıkarlarına göre her alanda yıllardır bölüp ayırmış olan kuru kalabalıkların uzun zaman önce beyin ölümü gerçekleşmiştir. Gelecekte ise meslektaşlarımız aklı hür vicdanları hür olarak yeteneklerini doğru yerlerde Türk mutfağı için harcayacaklardır. Yetişen aydın nesillerimiz, aşçılarımız geçmiştekilerin hatalarından ders alacaklar ve mazide olduğu gibi enerjilerini yabancı mutfak kültürlerini ihya eteye, belirli zümrelerin veya kişilerin menfaatlerine göre asla harcamayacaklardır. Bu konularda uzun yıllar önce de olduğu gibi bu günde zerrece şüphem kesinlikle yoktur. Gelişen teknoloji ile içinde bulunduğumuz imkanlar uzun zaman önce beyin ölümü gerçekleşmiş olan ve sadece belirli kişilerin kişisel çıkarlarına hizmet eden kuru kalabalıkların aslında mesleğimiz açısından zamanla değersiz kalacakları gerçeğini ortaya koyacaktır. Türk aşçıları gelişmiş ülkelerde haddinden fazla değer görmeyen söz konusu toplulukların gerçek mahiyetini gelecekte çok daha iyi görerek idrak edecektir. Türk aşçıları geçmişte bu topluluklar sayesinde camiada itibar gördüğü rüyasından veya bu topluluklarca piyasadan istendiğinde silinebileceği kabusundan uyanacaktır. Sektörde başarların, makamların, ünvanların veya görevlerin birilerinin adamı olmak suretiyle verildiği günler zamanla bitmeye başlamıştır, gelecekte ise bu anlayış tamamen tarih olacaktır. Bu zihniyetin temsilcileri ise Türk Mutfağının tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. Bizler eleştirdiğimiz ve asla doğru bulmadığımız konularda doğrudan veya dolaylı olarak muhataplarımıza karşı asla kin ve nefret nazarı ile bakarak da hareket edemeyiz, etmemeliyiz. Bunlar iyi ile kötüyü ayırt edebilmemiz için bu gün olduğu gibi gelecekte de aşçılarımız ve gelecek nesillerimiz açısından belirleyici örnek olarak istikbalde önemli bir rol üstleneceklerdir. Çünkü bu Dünyada herşey bir nedene bağlıdır. Hiç olmazsa bu köhne zihniyetin bu anlamda bile olsa Türk mutfağına istikbalde katkı sağlayabilecek olması tarafımızdan memnuniyet verici olarak değerlendirilmelidir. Söz konusu olumsuz duruma da bu açıdan olumlu olarak bakabilmesini de bilmeliyiz. Tolgahan Gülyiyen)

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo