DÜNYA TÜRK MUTFAĞI AKADEMİSİ İLANI - Türk Mutfağı Hareketi

DÜNYA TÜRK MUTFAĞI AKADEMİSİ İLANI

WORLD TURKİSH CUİSİNE ACADEMY

13 ŞUBAT 2021 GÜNCELLEME:10 KASIM 2020 Tarihinde açılmış olan resmi internet sitemiz: www.worldturkishcuisine.com

WORLD TURKİSH CUİSİNE AND CHEFS ACADEMY

 

Liderimiz sayın Tolgahan Gülyiyen'in 26 Ağustos 2020'de bahsetmiş olduğu ve 10 yıl önce aynı tarihte kurulduğumuz Dünya Türk mutfağı ve şefler akademisi 26 Ağustosta duyurulduğu üzere bu gün 30 Ağustosta ilan edilmiştir. Akademimiz Dünya genelinde başta Türk mutfağı olmak üzere mutfak sanatları alanında doğrudan veya dolaylı olarak ilgili bulunan hemen hemen her konuda oldukça çeşitli akademik çalışmaları, projeler yürütmektedir.  Tezler oluşturmaktadır. Dünya üzerinde yazılmış olan ilk Türk mutfağı doktirini, akademimizin kurucu lideri sayın Tolgahan Gülyiyenin yüksek gayret ve girişimleriyle dünyanın ilk Türk mutfağı akademisi tarafından hazırlanmış ve hali hazırda bu doktrinin üzerine başkaca akademik anlamda çalışmalar WTCA tarafından önemle yürütülmektedir.

 

Akademimizin birebir özel olarak veya sınıflar halinde olarak farklı mesleksel faaliyetleri de bulunmaktadır.  Akademimizde yer alan bu faaliyetler, programlar veya dersler ve eğitim müfredatı tamamen her alanda mutfak kültürümüze katkı sağlayacak şekilde kurumumuzca düzenlenmiştir. Yine Türk mutfağına en yüksek katkıyı ve verimi sağlayabilmek adına gerek görüldüğünde de güncellenebilmektedir.

Ayrıca Dünya Türk mutfağı akademisinin geniş görev ve sorumlulukları arasında eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tüm Dünya'da mutfak kültürümüze zarar veren her konuyla ilgili her türlü yayınları inceleyerek denetlemek de yer almaktadır. Bu bağlamda Türk mutfağı ile ilgili dünya'da yazılmış olarak ön plana çıkartılan tüm yazılı kaynakları veya yayınları inceleyerek mutfak kültürümüze ne gibi katkılar sağladıkları veya ne gibi zararlar verdiklerini denetleyerek tüm bu konularla ilgili akademik raporlar hazırlamak, bunları kategorilendirmek ve ilgili tüm çalışmaları yürütmek kurumumuz akademisyenlerinin yüksek önem verdiği görevlerinden sadece birisidir. 

İlgili konularda tarafımızdan hazırlanan tüm raporlar, oluşturulan tüm tezler ve akademik tüm çalışmalar tamamen Türk mutfağının faydasını gözetecek şekilde gerektiğinde ilgili makamlara, enstitülere yollanabilir veya dünya kamuoyu ile paylaşılabilir. 

 

TMDH'nin Dünya Türk Mutfağı akademisi ile ilgili yapmış olduğu duyuruyu okumak için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

WTCA hakkında liderimiz sayın Tolgahan Gülyiyen'in bu gün paylaştığı köşe yazısını okumak için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

WTCA'nın temsil ettiği değerleri ve savunduğu bazı ilkeleri öğrenmek için lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

WTCA'nın ilanı ile ilgili Akademimizin kurucu lideri sayın Tolgahan Gülyiyen'in kısa açıklamasını instagram sayfamızdan veya haberimizin en altındaki youtube bağlantımızdan video formatında izleyebilirsiniz.

 

Dünya Türk mutfağı ve Şefler Akademisini bu gün ilan eden kurucu liderimizin yaptığı kısa konuşmanın metni;

"Dünya Türk mutfağı Akademisi bir diğer anlamıyla Dünya Şefler ve Türk mutfağı akademisi 10 yıl önceden planlandığı üzere bu gün 30 Ağustosta Türk mutfağımızın zafer bayramında ilan edilmiştir. Akademimizin resmi kuruluşu TMDH’nin de resmi kuruluş tarihi olan 26 Ağustos 2010’dur.

 7 Ocak 2020’de TMDH’yi ilan ederken kullandığımız bir ifade de TMDH’nin Türk mutfağı doktrini olduğu ifadesiydi. Yani Türk mutfağı doktrini ilanı olarak da orada bir görsel kullanmıştık. İşte bu doktrinin yazıldığı yer 10 yıl önce kurmuş olduğum Dünya Türk mutfağı akademisidir.

 Hiç şüphesiz ki Türkiye’de ya da dünyada mutfak sanatları alanında bu terimlere yabancı olanlar ve ilk etapta anlayamayanlar elbette olacaktır. Ancak tüm bunların ne anlama geldiği zaman içerisinde tüm çevrelerce herkes tarafından daha net bir şekilde anlaşılacaktır.  

Akademimizin işleyişi hakkında bazı bilgiler bu gün itibariyle tmdh’nin sitesinde yer almaktadır. Bunun dışında sadece Dünya genelindeki bazı üyelerimizin derecelerine göre vakıf olduğu kadim kurallarımızın da bulunduğu bilgisini paylaşmaktan Türk mutfağı adına onur ve gurur duyuyorum.

Yüce Allah Türk mutfağını ve onun kadim kültürünü korusun ve de yüceltsin.

Cenabı Allah’tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim."

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

 

 

1.png

 

 

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo