WORLD TURKİSH CUİSİNE ACADEMY - Türk Mutfağı Hareketi

WORLD TURKİSH CUİSİNE ACADEMY

Dünya Türk mutfağı ve Şefler Akademisi

Dünya Türk mutfağı akademisi bir diğer adı da Dünya şefler ve Türk mutfağı akademisi bu gün resmen liderimiz sayın Tolgahan Gülyiyen tarafından ilan edilmiştir. İngilizce kısaltması WTCA olan Dünya Türk mutfağı ve şefler akademisinin resmi kuruluş tarihi 26 Ağustos 2010’dur. Kurulduğu tarihinden tam olarak yaklaşık 10 yıl artı 4 gün sonra Türk mutfağının zafer bayramında bu gün 30 Ağustos 2020 itibariyle yıllar önceden planlandığı gibi ilan edilmiştir.

Akademimizin işleyişi hakkında bazı bilgiler sitemiz içerisinde WTCA başlığı altında yer alacaktır,.

Akademimiz kendisine özgü köklü değerlerimize göre oluşturulmuş kadim kurallara sahiptir.

Akademisyenlerimiz ve üyelerimiz arasındaki derecelendirmelerimiz, nişanelerimiz ve sahip olunan unvanlar tamamen Türkçe olarak kültürümüzdeki hemen hemen her meslekte bulunan kadim usta çırak ilişkisine göre akademik anlamda kurgulanarak uygulanmıştır.

Bununla beraber Türkçe olan bu unvanların İngilizce olarak akademik karşılıklarına denk gelen manaları da uluslararası alanda tüm dünya insanlarının anlayabileceği şekilde akademimiz tarafından oluşturulmuştur.

Liderimiz ve kurucumuz sayın Tolgahan Gülyiyen aynı zamanda Dünya Türk mutfağı akademisinin de kurucu lideri ve akademinin başıdır. Bu yüzden sayın Tolgahan Gülyiyen İngilizce deki Chief Chancellor unvanı ile WTCA (World Turkish Cuisine and Chefs Academy)’nın akademik anlamda karşılığı olan şansölye unvanı ile akademimizi dünyada temsil etmektedir.  

Şansölyenin akademik ve eğitim alanında anlamını sektörümüzde bilmeyenler için burada bir açıklama yapma gereği hissediyoruz. Şansölye eğitimsel manada bir akademik yönetim türüdür. Şansölye kolej, üniversite veya akademinin lideridir. Üniversitenin yöneticisi veya tören başkanı ya da bir üniversite sistemi içindeki bir yerleşke yöneticisidir. Birçok ülkede rektör yöneticisi anlamını taşımaktadır.

Dünya Türk mutfağı ve şefler Akademisinin başı olan sayın şansölyemiz Tolgahan Gülyiyen bu unvanını sadece kendileri yabancı dilde yapılan akademik yazışmalarda, çalışmalarda veya ortamlarda akademimizi temsilen kullanmaktadır. Kısaca özetleyecek olursak gerek görülen durumlarda gerekli yerlerde akademimiz açısından en uygun unvanlar kullanmaktadır.  Bunun dışında sayın Tolgahan Gülyiyen Türkçe olan tüm çalışmalarda şansölyenin Türkçe karşılığı olan Türkçe terimlerin kullanılmasına yüksek özen gösterilmesini istemektedir.

WTCA'nın resmi sitesinin uzun zaman önceden oluşturulmuş olan taslağına BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz. 

Dünya Kamuoyuna saygıyla duyurulur

13 ŞUBAT 2021 GÜNCELLEME:10 KASIM 2020 Tarihinde açılmış olan resmi internet sitemiz: www.worldturkishcuisine.com

Untitled_design.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo