10 YILLIK BEKLEYİŞE SON VERDİ VE SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Bilgi: Resmî internet sitemizin kamuoyuna açılış tarihi, TMDH'nin ilan tarihi olan 7 Ocak 2020'dir.  Sitemizde bu tarihten önce yapılmış olan açıklamalar sosyal medya üzerinden kamuoyuna açık olarak paylaşılmıştır. Sitemizde yer almakta olan 7 Ocak 2020 öncesi tarihli tüm açılamalar aynı zamanda mevcut tarihleriyle kamuoyuna kapalı olan resmî internet sitemize de yüklenmiştir.

10 Yıllık bekleyişe son verdi ve Sessizliğini bozdu….

Tolgahan Gülyiyen 10 yıllık sessizliğini 30.Ağustos.2019.Cuma günü bozdu.

“10 yıldır bu günü 30.Ağustos.2019.Cumayı beklemiştim. Babamın vefatından sonra onun işlerinden kalan sorunlarla ve onun ortakları ile çekişmeli olduğum dönemdeki sorunlar, sıkıntılar beni az yıpratmadı. Bu dönemlerde burda detayına girmeyeceğim ama hatırlayıp, bilenlerinde olduğu çok daha başka baskılar ve konular vardı. Ayrıca sektörel anlamdaki baskı ve tehditlerde 10 yıl önce, 26.Ağustos’dan başlayarak yapılmaya başlanmıştı”. Diye ekleyen Tolgahan Gülyiyen, şöyle devam etti:

 “Bu günü 30.Ağustosu.2019’u  Türk mutfağı için çok önemli bir gün olarak görüyorum. Çünkü bu gün Türk mutfağı önünde hep bir engel olarak durmuş olan bazılarının zihniyetlerinin yenilgiye uğradığı gündür. Bu günde anlaşılmıştır ki bazılarının piyasadan istediklerini silme anlayışı artık geçerli bir anlayış değildir.  Bu anlayış iflas etmiş ve çökmüştür. Bu zihniyet çürümeye ve tarih olmaya da mahkûmdur. Çünkü Türk mutfak Kültürü’nün istikbaline açılmış olan yaralardan ve zararlardan başka hiçbir anlam ifade etmemiştir. Yıllarca da bu hep böyle devam etmiştir. İşte tamda bu yüzden ben bunu Türk Mutfağı adına bir zafer olarak görüyorum”. dedi.

Ayrıca o gün sektörde ve bu gün ise, Türkiyede çok iyi tanınan bazılarının, önce tebrikler edip dostane şekilde yaklaşıp sonra asıl niyetlerinin zalimce bir art niyet olduğunu 20 yaşında iken görüp, anladığını ifade etti.

TMDH Lideri,  o günde bu tebriklerde bulunduktan sonra tehditler edenlere üslubunu asla bozmadan, mesajlarda da göründüğü gibi saygı çerçevesinde cevaplar vermiş. Hatta bu tebirk eden kişinin mesajlarınıda iyi tetkik ettiğimizde kendi akrabası için ağıza alınmayacak hakaretlerinden sonra "sizin gibi gençler susturun yanındayım canım kardeşim" diyerek Liderimiz Tolgahan Gülyiyen'e güya destek vermiş gibi görünmüş. Ancak herkesinde görebileceği gibi, asıl yüzünü ise ilerleyen mesajlarda çirkin bir şekilde göstermiş.

Aynı kişinin övgü ve tebriklerine ise Liderimiz, tam 10 yıl önce: ”Kutlamanız için teşekkür ederim. Ama bilmenizi isterim bu siteye verdiğim yazılarımı kesinlikle tebrik veya övgü için yazmıyorum” demiş.

 Tolgahan Gülyiyen. Aynı kişilerin giderek çirkinleşen tehditkâr tutum ve anlayışları karşısında ise bu günkü gibi dimdik durarak 10 yıl önce o günde “RIZKIMI VEREN ALLAH’dır” demiş, diyebilmiş ve her zaman, her şart altında da demektedir.

Ayrıca bu dönemde Liderimizin ilgili konuda cevap hakkının doğduğu hususda yorum yazması, karşı cevap vermesi engellenmiş. Ve yorumları, yazıları ile beraber sansürlenerek bu kişilerin itibar kazandırmalarını amaçlayıcı tavırlar takınılmış. Özellikle bu yazı için kendisine tebriklerde bulunan kişi tarafından bu tür eylemler ilgili haber sitelerine yaptırtılmış. İlgili Federasyon'a bağlı derneklerdeki konumunu kullanarak sektörel haber yapan sitelere Sayın Tolgahan Gülyiyen'in engellenmesi için ihtarlar verilmiş.

Ayrıca bu kişiler "HER DOĞRU HER YERDE SÖYLENMEZ" diyerek tavsiye vermişler. Tolgahan Gülyiyen bu konuda o gün olduğu gibi bu günde şöyle diyor. "Bizlere hep yanlış öğüt ve tavsiyelerde bulundular. Koca koca insanlar neden her doğru her yerde söylenmez gibi bir tavsiyemiz vardır. Çıkarlarımıza bazı işler geldiğinde bazı yanlışları görmezden gelip söylemeyelim ve başarıyı emeksiz, zahmetsizce böyle birilerinin hakkını yiyerek elde edelim diye midir..? Bu kişilere göre bu böyledir ancak benim için hiç bir zaman böyle olmamıştır. İnsan her zaman karşılıklı saygı içinde her türlü fikir ve düşüncesini özgürce yazmalıdır, ifade etmelidir. Ancak bana yapılan haksızlıklar en doğal hakkım olan ifade özgürlüğüme saldırı olarak da yapılmıştır. Haklı olduğum konuda söz söylemem engellenmiştir. 20 yaşında tek bir kişiye karşı, koca koca olgun denecek yaşta insanların bu yaptıkları hiç yakışmamıştır."

10 yıl önce yine aynı kişi tarafından Liderimize Telefonda da şu ifade kullanılmıştır. "Biz Zeki Gülyiyen'i idare ediyorduk, başka bir Zeki daha istemiyoruz. Türk Mutfağı için yemek tarifi yaz. Böyle yazılar değil." Tabi bunların yanında daha bir çok ifadeye'de bu telefon görüşmesinde yer verilmiş.

Liderimiz, bu mesajlar ve bu telefon konuşması üzerinden şimdilik isim vermediler. Ancak geçmişte bu konuda ve kendisine yaşatılmış her tehditkar baskılarla ilgili gererekirse konuşmaktan hiç bir zamanda çekinmediğini ifade ettiler. Buların sadece şuan için gündemimiz olmadığını ve bu kişilerin üzerinden prim yapmaya çalışmak gibi bir amacımızın ise asla olmadığının çok iyi anlaşılması gerektiği için bunları açık olarak ifşa etmemizin en azından şimdilik doğru olmayacağını belirttiler. Ayrıca şimdi bunların üzerinde durmanın bize zaman kaybından başka birşey getirmeyeceğini düşündüklerini beyan ettiler.

Tüm bunları açıklamadaki amaçlarını ise kendisi şöyle açıklıyorlar "Tüm yaşadıklarımız başarılarımızın ve bu gün geldiğimiz noktanın bir parçasıdır. Bütün bunlar bizim tarihimizin unutulmaz bir gerçeğidir. Biz yaşadığımız zorlukları ve bu gün bulunduğumuz yerlere nasıl mücadelerden geçerek geldiğimizin  herkes tarafından yüzeyselde olsa az çok iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bazı başarıların altında büyük sıkıntılar vardır ve bu sıkıntılar, çileler ise bu başarıları değerli yapan en önemli unusurlardır. Bende bu sıkıntılarla az yoğrulmadım. Geçmişte ve gelecekte olması ihtimal olacak tüm zorluklar, sıkıntılar ve çileler benim hem bu dünya'da, hemde ahiretteki nişanelerim olacaktır diye düşünüyorum".

 Tabi ki Türkiye'de herkesin çok ama çok iyi tanıdığı bu kişilerin kim veya kimler, hangi tüzel kişilikler ve kimlerin temsilcileri olduğunu çok iyi bilen sektörel haber siteleri ve tüm bu haksızlıklara şahit olmuş ama görmezden gelmiş olanlar olduğu bilgisini de veren Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen, "belki tüm bunları bilen kişiler bu konularda konuşmak isteyebilirler, eğer öyle yaparlarsa gerçekten karakterlerini bende takdir ederim ancak hiç sanmıyorum. Yinede bekleyip göreceğiz. Belkide ben yanılıyorumdur." diyerek açıklamalarını bitirdi. Bizler TMDH olarak bu konuda açık çağrılarımızdan birisini Duyurular kısmında yaptık ve yapmaktayız.

 

 

 TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logo.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo